StoryEditorOCM
Parlamentarni izbori 2024‘ima većih problema‘

Plenkovićev stari partner o ultimatumu s desnice: ‘DP bi htio ideološki mijenjati društvo, ali manjine nisu problem‘

Piše JL
22. travnja 2024. - 11:07

HSLS je u koaliciji s HDZ-om osvojio dva mandata u Saboru, a predsjednik HSLS-a Dario Hrebak jasno poručuje da on ne vidi novu većinu bez manjinskih zastupnika, javlja 24sata. Podsjetimo, HDZ ne može sastaviti većinu s Domovinskim pokretom ako ih ne podrži dio manjina.

- Domovinski pokret nije dobio bezgranično povjerenje građana na izborima. Dobio je dovoljno da sudjeluje u većini, ali nedovoljno da ideološki mijenja društvo. Ima Hrvatska u ovom trenutku puno problema koje treba rješavati, a manjine uopće nisu problem jer liberalna demokracija počiva na manjinama kao blagu svakog društva. Liberalna demokracija nije samo vladavina većine već i zaštita manjine - kaže Hrebak i dodaje da je "kampanja vrijeme za emocije, sad je vrijeme za zdravi razum."

Hrebak kaže da će s konačnim stavom pričekati, ali Plenković bi po njemu trebao biti mandatar i imati zadnju riječ.

- Pobjednik izbora se zna, to su HDZ i koalicijski partneri. Građani su odlučili tko je mandatar i volja birača se treba poštovati. Kad čujemo cjeloviti prijedlog o sastavljanju većine i načinu njenog funkcioniranja, HSLS će dati svoj stav - kaže Hrebak za 24sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 06:34