StoryEditorOCM
ŽivotPROHODAO U CVJEĆARNI

Znate li kako ćete ružama koje ste dobile za Valentinovo produžiti trajanje? Sjajne savjete i o drugom cvijeću dao nam je Ante Jurković, koji se znanjem i idejama dobacio izvan granica Hrvatske

15. veljače 2022. - 08:30
Osobno najviše volim hortenzije i kale – otkriva Ante Jurković, koji ne skriva ambiciju da postane najuspješniji hrvatski cvjećar  Privatni album

Znate li kako ćete ružama koje su vam s Valentinovom stigle kao znak pažnje, produžiti životni vijek? Tajnu nam otkriva mladi lav hrvatskog cvjećarstva, 25-godišnji Ante Jurković, koji daje savjet zlata vrijedan.

Dakle ruže stavite u vazu sa što više vode, ali prethodno im koso podrežite stabljiku na dnu. Ne puno, zahvatite samo malo, kosi rez i to je to.

Ima i onih koji ih iz nekog razloga vole cvijeće ostaviti u ukrasnom papiru s mašnama. I griješe. Ružu, cvjetnu kraljicu, oslobodite, neka diše.

I da, u vodu joj dodajte malo usitnjenog aspirina ili žličicu šećera. Ovaj bakin savjet uvijek pali, kaže Ante, pojašnjavajući kako su to konzervansi koji produžuju svježinu vode.

- Ruža je ruža, ona je kraljica, ona je uvriježeni znak pažnje koji se daruje dragoj osobi....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 13:23