StoryEditorOCM
ŽivotAfra Saraçoğlu

Tko je lijepa Turkinja iz ‘Zlatnog kaveza‘? Odrastala je bez oca u siromaštvu i bila upletena u pedofilski skandal...

Piše Scena SD
30. svibnja 2023. - 10:50

Sinoć je na Novoj TV počelo emitiranje nove turske uspješnice ‘Zlatni kavez‘ koja je trenutno veliki hit u svim zemljama gdje se prikazuje. Sudeći prema prvim komentarima hrvatskih gledatelja, nema sumnje, kako će i kod nas serija postati popularna.

Mnogima je već u prvoj epizodi za oko zapela mlada glumica Afra Saraçoğlu (25) koja tumači glavni lik Sejran.

Afra slovi za mladu nadu turskoga glumišta koja je u svojoj zemlji postala jedno od najtraženijih lica u TV industriji, a mi smo je već gledali u još jednoj hit seriji ‘Fazilet i njezine kćeri‘.

- Mislim da je borbenost ključ mojeg uspjeha. Stekla sam je odrastajući s mnogo neispunjenih dječjih želja i snova. Sve sam uloge dobila na audicijama, vjerujući u sebe.

image

‘Zlatni kavez‘
 

Nova TV

Već s 13 godina počela sam raditi kao manekenka kako bih pomogla majci, a onda sam dobila prvu pravu ulogu. Bilo je to u filmu ‘Druga prilika‘, koji je režirao i producirao Özcan Deniz, a ja sam tada bila na prvoj godini studija komparativne književnosti na Sveučilištu u Eskişehiru. Moja je mama na Denizovu Instagramu vidjela oglas i prijavila me na audiciju - rekla je Afra u jednom intervjuu.

Njezin život nije bio nimalo lagan.

- Moje djetinjstvo nije bilo bezbrižno, puno sam tereta nosila na svom srcu. Od­rasla sam bez oca, a nakon što su se moji roditelji razveli iz Istanbula sam se s majkom preselila u gradić na egejskoj obali te poslije na jug Turske. Budući da je majka malo zarađivala, nismo svaki mjesec uspjele spojiti kraj s krajem.

image

Afra Saraçoğlu

Znala sam da se moram zaposliti i pomoći joj. Moji su se roditelji razveli jer su prestali biti zainteresirani jedno za drugo. Mislim da to ima veze s očevim karakterom, no sigurno su obje strane griješile. Unatoč svemu, trebao je uvijek biti uz svoje dijete, a on me ostavio - kazala je jednom glumica.

- Oca sam viđala rijetko. Vidjela sam ga jednom kad sam imala devet godina, pa onda kad mi je bilo 13 jer sam došla u Istanbul posjetiti tetu. Vidjeli smo se još jedanput i nakon toga trećeg susreta nisam ništa čula o njemu. Mislim da sam se ja brinula o njemu puno više nego on o meni. Mislim da sam zato i pomalo agresivna.

Nikad nisam plakala zato što nemam oca, no to ne znači da u meni ne postoji bolna rana. Mama se nakon razvoda više nije udavala. Njezin život sam ja, a moj život postao je njezin - ispričala je Afra.

Kad je imala nepunih 18 godina, pisalo se da je u ljubavnoj aferi s 26 godina starijim Özcanom Denizom, kojeg smo gledali u ‘Istanbulskoj nevjesti‘, no oboje su to demantirali. O njihovoj ljubavi pričala je cijela Turska.

- Poznajem vas toliko da mogu shvatiti koliko se zbog tiraža trudite ugroziti me baš sad u tjednu kad je izišao film. Znam i to da većina vas zarađuje na nemoralan način.

Primorali ste me da napišem ovaj tekst time što ste, u nedostatku informacija, objavili da sam u vezi s mnogo mlađom djevojkom, time što se trudite da me uništite, što ste dopustili da vaše riječi prijeđu granicu i što ste kao istinu prikazali trač koji ste sami izmislili. To što ste sad, kad se polemizira o pedofiliji, objavili nešto tako nerazumno, ne mogu oprostiti. Afra Saraçoglu je glumica koja je sa mnom potpisala ugovor i prema kojoj se ponašam kao brat - rekao je glumac.

image

Afra Saraçoğlu i bivši dečko

Donedavno je bila u vezi s glumcem Mertom Yaziciogluom, no prekinuli su nakon četiri godine. Afra je na Instagramu zamolila fanove i medije da poštuju njihovu privatnost i tom prilikom se izjasnila da kraju veze nije presudila treća osoba.

U Turskoj ovih dana završava snimanje prve sezone

Serija "Zlatni kavez" priča je o dvije bogate obitelji koje će povezati jedna fantastična ljubavna priča. U njoj se isprepliću moderno i tradicionalno, urbano i ruralno, a radnja koja se odvija i u Istanbulu i na selu upotpunit će doživljaj autentične Turske, na raskrižju istočnih i zapadnih vrijednosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:46