StoryEditorOCM
ŽivotTAKO LAKO

Spremate se na godišnji? Jeste li se odlučili za ‘putovanje u tišini‘? Ovaj trend je sve popularniji u zrakoplovima

Piše MOZAIK SD
6. srpnja 2024. - 07:32
Britanski DJ, poznat kao Oiwudini na Instagramu, rekao je da je vježbao ”putovanje u tišini” tijekom petnaestosatnog leta, bez slušalica, bez filmova, bez vode, ništaScreenshot Tiktok Oiwudini

U posljednje vrijeme neobičan trend širi se među putnicima i to naročito onima koji su za prijevoz izabrali zrakoplov. Riječ je o "putovanju u tišini", piše CNN.

Britanski DJ, poznat kao Oiwudini na Instagramu, rekao je da je vježbao "putovanje u tišini" tijekom petnaestosatnog leta, bez slušalica, bez filmova, bez vode, ništa: "Nevjerojatno, snaga uma nema granica."

Obično, kada ste u zrakoplovu, zaokupite se gledanjem filmova, slušanjem glazbe, čitanjem knjige ili spavanjem. Međutim, novi trend je ne raditi ništa. Ljubitelji "putovanja u tišini" (rawdogginga) suzdržavaju se od korištenja bilo koje tehnologije, pijenja, jedenja ili čak ustajanja kako bi otišli u kupaonicu za vrijeme trajanja leta, piše RTL.be.

image

Oiwudini

Screenshot Tiktok Oiwudini

Ovaj fenomen dobio je zamah zahvaljujući društvenim mrežama kao što su TikTok i Instagram, gdje mnogi korisnici dijele svoja iskustva "putovanja u tišini". Ovaj trend je navodno inspiriran serijom "Hijack" emitiranom na Apple TV+. U ovoj seriji, glavni lik se nalazi zaglavljen u avionu sedam sati bez ikakvih ometanja, što je nekim influencerima dalo ideju da reproduciraju ovu situaciju.

Unatoč uspjehu na društvenim mrežama, ova se praksa protivi zdravstvenim preporukama za letove. "Preporučuje se redovito kretanje tijekom leta i dobro hidriranje jer je atmosfera posebno suha na velikoj nadmorskoj visini, a učinci dehidracije mogu biti opasni".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 21:11