StoryEditorOCM
ŽivotOKUSI KOJE PAMTIMO

Preslatka je, premalo je slatka, previše se jaja osjete... Sigurni ste da znate napraviti idealnu verziju ove dalmatinske poslastice?

Piše NATIVE STUDIO SD
10. studenog 2020. - 12:11

Dobro istucite 6 cijelih jaja sa 6 žlica šećera, malo više od pola litre mlijeka, dodajte 1 naribanu limunovu koru, žlicu maraskina ili ruma i vanilin-šećer. Napose u lončiću dobro zažutite 14 kocaka šećera i vrućim oblijte oblik za rožatu i onda smjesu izlijte u oblik.

U drugom loncu uzavrite toliko vode da bude iznad polovice oblika, ovaj stavite na lonac s vodom i kuhajte 3/4 sata na pari, a onda pecite još 1/4 sata u pećnici (180-200°C). Kad se malo ohladi u obliku, pomno iskrenite na okrugli tanjur i poslužite. U ljetno doba možete prije posluživanja staviti malo u hladnjak. 

„Najbolje namirnice za ovo jelo potražite u Vašoj najbližoj Tommy prodavaonici."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. studeni 2024 19:52