StoryEditorOCM
ŽivotPOSVETA

Poslušajte potresnu pjesmu beogradskih glazbenika posvećenu tragediji u ‘Ribnikaru‘: ‘Ne želim da se plašim mraka...‘

Piše SCENA SD
31. siječnja 2024. - 17:09

Dva srpska glazbenika napisala su pjesmu "Vatra u strahu", posvetu tragediji u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu. Riječ je o Marku Šeliću Marčelu i Marku Stojanoviću Luisu. Glazbenici su  ispričali u emisiji Dan uživo na N1 kako je došlo do njihove suradnje.

“Ova stvar je nastala kao glazba bez teksta, a ideja je bila da se čuje i dječji zbor. Tako je i bilo. Napravljen je da bude posvećen cijeloj toj godini", rekao je Marko Luis.

Marčelo je naveo kako je svima teško govoriti o toj potresnoj temi i događaju koji se dogodio 3. svibnja 2023. godine, ali i 4. svibnja u selima Malo Orašje i Dubona.

“A s druge strane, opcija je šutnja, a čini mi se da je još gora od ove prve”. Dali smo sve od sebe, htjeli smo reći što osjećamo u vezi s tim, a ono što sam u biti rekao u pjesmi je moja kolumna u listu "Danas" koju sam morao napisati baš na dan kada se dogodio masakr”, rekao je Marčelo u emisiji.

"Ponekad zapitam se da li sam sâm, da li je ikoga još briga danas, svuda oko nas mržnja, ljutnja, strah. Ljudi su probušeni, iz njih kulja bujica reči koje ne razumem, to više nije ljudski glas", stihovi su pjesme "Vatra u strahu". "Ne želim da se plašim mraka, Upali vatru, budi baklja, Treba mi da znam da si tu, Gusta je magla i hladno je, Ne mogu ovo sam, jer tama je, Treba mi da znam da si tu, Treba mi da osvetliš put“, takođe su stihovi pjesme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 12:31