StoryEditorOCM
ŽivotJUNAK

Pas spasio mladom vlasniku život: ‘Da ga nisu tako brzo doveli, situacija bi bila daleko teža...‘

Piše MOZAIK SD
24. listopada 2023. - 10:38

Pas je spasio život svom mladom vlasniku tako što je njegove roditelje ‘obavijestio‘ da se tinejdžeru nešto događa. Gabriel Silva, 17 godina star mladić iz Teksasa, doživio je moždani udar usred noći. Da nije bilo kućnog ljubimca Axela, koji je dojurio njegovim roditeljima usred noći i probudio ih, njihov sin do jutra ne bi dobio pomoć i moguće je da bi bilo kasno za njega, piše Jutarnji list.

Kako piše Guardian, Gabrielova mama Amanda Tanner probudila se usred noći u svom krevetu, shvativši da nije sama od sebe otvorila oči u pet sati, nego je za to kriv Axel.

- Gurao me šapom, neprestano, gurao me da se dignem - rekla je Amanda.

Pretpostavila je da pas mora izaći van, pa da je budi zbog toga, tako da se ustala i otvorila mu vrata u stražnje dvorište. No, border collie je, umjesto da izađe i obavi što mora, potrčao prema Gabrijelovoj sobi i počeo lupati šapom po vratima. Stao je ispred vrata, udarao po njima i nije se micao.

image

Ilustracija

Shutterstock

Amandin suprug Daines tad je otvorio vrata mladićeve sobe kako bi umirio psa i pronašao posinka u čudnom stanju. Nije mogao govoriti - iz njegovih su usta izlazile nesuvisle riječi, koje nije mogao ni dobro izgovoriti, a Daines je odmah utvrdio i da mu je desna strana tijela ukočena te da mu je vid zamućen.

Odmah ga je primio u ruke i s njim odjurio u bolnicu. Tamo su liječnici utvrdili da je mladi sportaš imao moždani udar. Liječnik koji je pomogao Gabrielu, dr. Sabih Effendi, rekao je kako se mladić ne bi oporavio da pas nije probudio članove obitelji,

- Da nisu tako brzo nakon udara došli u bolnicu, situacija bi bila daleko teža i posljedice bi bile takve na mladić ne bi mogao normalno živjeti - rekao je Effendi.

Pacijent se polako, ali uspješno oporavlja, i nakon dva tjedna je pušten kući, gdje nastavlja s terapijom.

- Axel je sada više nego ikada uz Gabrijela, a vrata njegove sobe su otvorena tako da može slobodno ulaziti i izlaziti. Taj pas je uvijek vrlo dobro osjećao emocije svih nas u kući - dodala je Amanda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:26