StoryEditorOCM
ŽivotZNANSTVENICI KAŽU

Ova žena ima najsavršenije tijelo na planeti; figure pješčanog sata Kardashianke i J.Lo nisu više ideali

Piše MOZAIK SD
30. svibnja 2023. - 12:46

Iako je ljepota vrlo subjektivan pojam, Brightside prenosi da "savršenstvo" dolazi u obliku figure Kelly Brook koja podsjeća da ljepota dolazi u svim oblicima i veličinama.

Od bezvremenske privlačnosti Marilyn Monroe do mršavih silueta koje su popularizirale manekenke poput Kate Moss, standardi ljepote kontinuirano su se razvijali. Ideali ljepote neprestano se redefiniraju, kao i ideja “savršenog tijela”. Od Elizabeth Taylor do Kim Kardashian, dugo se idealnim ženskim tijelom smatrala figura "pješčanog sata".

image

Kelly Brook


 

Ndpg/Backgrid Uk/Profimedia/Ndpg/backgrid Uk/profimedia

Međutim, novije studije osporile su tradicionalnu figuru pješčanog sata kao najsavršeniju. Umjesto toga, Sveučilište u Teksasu otkrilo je da je idealna žena tijela punijeg oblika.

Otkrili su da savršeno tijelo ima BMI od 18,85 s poprsjem od 93 centimetara, strukom od 61 centimetara i bokovima od 87 centimetara. Druga je studija pokazala da je omjer bokova i struka važan, a idealan je 0,65 – 0,75.

image
Nepi/Backgrid Uk/Profimedia/Nepi/backgrid Uk/profimedia

Britanska glumica i manekenka, Kelly Brook, sa svojim BMI-jem od 18,5 i tjelesnim mjerama gotovo se uklapa u ove idealne proporcije tijela, a njezin omjer bokova i struka također odgovara idealnom rasponu. To znači da je njezino tijelo, koje društvo danas može nazvati blago punašom, idealne veličine i oblika.

Naposlijetku, pronalazak savršene ženske figure bio je stalan izazov. Ono što možemo nazvati idealnim oblikovano je znanstvenim istraživanjima, društvenim utjecajima i promjenjivim modnim trendovima, kao i kulturnim pogledima na idealan oblik tijela.Od početka je jasno da je definicija ljepote subjektivna i složena, te uključuje čitav niz oblika i veličina tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:23