StoryEditorOCM
ŽivotBAKA, BAKA, BAKALAR

Navalite bez grižnje savjesti, ova ‘posna‘ delicija sprječava srčane bolesti, visoki tlak i Alzheimer

Piše Ana Dukić/Živim
15. travnja 2022. - 16:17

Danas se ova riba konzumira u mnogim kućanstvima, a brojni su recepti uz pomoć kojih je se priprema. Riječ je, pogađate, o bakalaru, deliciji iz Sjevernog Atlantika koja je bogata nutritivnim sastojcima.

Šunka je možda simbol Uskrsa, ali bakalar obilježava Veliki petak, piše Živim.hr.

Bakalar može težiti i do 200 kilograma i živjeti do 20 godina. Zbog prekomjernog izlova danas je zaštićen propisima o ribolovu kojima je cilj podići njegovu populaciju, a da ga se pritom još uvijek smije redovito loviti.

Koje su prednosti jedenja bakalara?

Odakle početi? Ova delicija sadrži puno vitamina, minerala i zdravih masnoća. Bogat je vitaminom B12, koji je važan za zdravlje živčanog i krvožilnog sustava. Isto tako, vitamin B12 sprječava anemiju održavajući crvene krvne...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 07:51