StoryEditorOCM
ZdravljeTAJNA ZDRAVLJA

Nutricionistica otkrila koje namirnice i piće nikad ne bi pojela i popila, a neki ih konzumiraju gotovo svakodnevno

Piše I. P.
8. lipnja 2024. - 07:00

Nutricionistica Olivia Hedlund objavila je tri kategorije hrane i pića koje sama nikada ne bi konzumirala.

Prva stvar na njezinu popisu su pahuljice koje se jedu uglavnom za doručak.

"Nema nikakve zdravstvene koristi od hrane koja će ujutro naglo podići šećer u krvi", pojasnila je, prenosi Index.

Hrana s visokim udjelom ugljikohidrata i šećera, poput mnogih tradicionalnih pahuljica za doručak, probavlja se brže što dovodi do skoka šećera u krvi, ali isto tako i do brzog pada energije te povećanja gladi ubrzo nakon konzumacije.

Na drugom mjestu hrane koju ne bi jela je meso biljnog podrijetla. 

"Bolji je izbor meso iz odgovornog uzgoja. Meso je bogato hranjivim tvarima i dobro je za vas ako je nabavljeno iz ispravnog izvora. S druge strane, meso biljnog podrijetla sadrži hrpu hidrogeniziranih i upalnih ulja te punila koja daju okus mesa. Za mene je to veliko ne", istaknula je.

I na trećem mjestu, veliko "ne" dala je kavi koja je, kako kaže, puna kemikalija koje remete hormone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 09:24