StoryEditorOCM
ZdravljeMogao je umrijeti

Kakva stravična pogreška doktora! Slučaj koji užasava, pacijentu skalpelom izrezano lice bez prave dijagnoze, evo priče

Piše MOZAIK SD
29. kolovoza 2024. - 07:30

Na društvenoj mreži TikTok korisnik @ultimatebykomi je podijelio video u kojem muškarac Luke, autor videa, opisuje svoje užasno iskustvo s ozbiljnom liječničkom pogreškom.

Naslovna slika na početku videa, koja prikazuje muškarca sa znatno deformiranim i natečenim licem, uz veliki natpis "Doktor nije imao pojma što nije u redu sa mnom", privukla je veliku pozornost korisnika ove platforme.

- Ovo deformirano stvorenje sam ja i sad ću vam objasniti što se točno dogodilo. Za vas koji mislite da je fotoshop, nije. U početku, kako sam ja mislio, sve je započelo kao mala infekcija... 

U nastavku videa objašnjava kako je otišao na Hitnu i tamo su mu rekli da se radi o apscesu, nakupini gnoja koja obično nastaje uslijed bakterijske infekcije. Prepisali su mu antibiotik, bila je srijeda, a do subote je sve postajalo crvenije i bolnije.

- Promislio sam da trebam otići na Hitnu da mi to očiste, istisnu vani. Došao sam u bolnicu, doktor me upitao: "Želiš li istisnuti to?", na što sam odgovorio da "ne znam", "da, valjda"... priča Luke. 

Nakon toga ga je liječnik upitao želi da upotrijebi skalpel ili špricu za izvući gnoj vani, na što mu je odgovorio: "Ne znam, ja nisam doktor! Zar ne biste vi to trebali znati?", na što se liječnik odlučio za špricu, stavio mu anestetik na lice, pri čemu je, sjeća se, trpio veliku bol, te pokušao izvući gjoj iz obraza. Ništa nije izlazilo vani.

- Zatim mi je rekao: "Znate što? Probat ćemo skalpelom!" i izrezao mi obraz, počeo prstima stiskati, ali ništa nije izlazilo vani. Bilo je toliko bolno i osjećao sam kako mi lice oticalo dok je to činio.

Nakon toga mu je liječnik rekao da će "sada sigurno to samo izaći vani", s obzirom da je lice otvoreno, te da samo uzme ibuprofen i aspirin protiv bolova i ode mirno kući. I naravno da tako nije bilo.

image

.

Screenshot/tiktok/

Lice je još više nateklo, bilo je sve crvenije na upaljenoj strani, a Luke je od teških bolova bio zabrinjavajuće blijed. Natečenost se povećavala svake minute. Pokušao je tu noć spavati, ali nije bilo šanse.

Dobio je vrućicu i probudio se u još gorem stanju, lijeva strana lica drastično je bila natečena, poput balona, oko je bilo poluzatvoreno, usna natečena i iskrivljena, sve je bilo upaljeno, što se jasno vidi u videu. Usta nije mogao zatvoriti, jer je prešlo na unutarnju stranu i preko zubi, te se proširilo i na grlo. 

Hitno je otišao u bolnicu i medicinska sestra je bila u čudu da su ga dan prije poslali kući, bez da su napravili snimanje. Dali su mu morfij, antibiotik, snimili mu lice i ustanovili celulitis.

Naime, celulitis je stanje uzrokovan infekcijom bakterije stafilokokom ili streptokokom. Infekcija može započeti u sinusima, a zatim se proširiti na orbitu ili kapke. Celulitis se brzo širi, vrlo je ozbiljna infekcija koja zahtjeva hitnu medicinsku skrb. Prvi simptom je najčešće crveno, natečeno područje na koži, koje djeluje vruće i osjetljivo na dodir.

Crvenilo i oteklina mogu se brzo širiti. Često pogađa kožu podkoljenica, a infekcija se može pojaviti bilo gdje na tijelu ili licu. Infekcija je obično prisutna na površini kože, ali može utjecati i na tkivo ispod. Može se proširiti na limfne čvorove i krvotok. 

Potrebno je kontaktirati liječnika što prije, jer neizliječeni celulitis može trajno smanjiti vidnu oštrinu ili se proširiti limfnim sustavom i načiniti veću štetu, piše optometrija.net.

Cijeli video noćne more ovog mladića pogledajte ovdje:

@ultimatebykomi I would be so mad they didn‘t get it sooner. @lukefernandez59  #doctor #whathappened #storytime ♬ original sound  - ULTIMATE
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 17:14