Treba li vam malo utjehe nakon cijele ove priče oko Eurosonga?
Nama treba, a najbolja utjeha u ovakvim trenutcima nam je slatka utjeha.
Ako ste u našem filmu, nudimo vam recept za kremastu tortu s jagodama. Recept je vrlo jednostavan, dovoljno je znati skuhati puding po uputama na pakiranju i pomiješati sve navedene sastojke u prhko tijesto.
Za finu teksturu i osvežavajuć okus nadjeva pobrinut će se mileram, a vi se samo trebate pobrinuti pronaći dovoljno zrele i slatke jagode.
Recept za ovu zgodnu slatku kreaciju dobili smo od Katarine koju pratimo na Instagramu Kap maslinova ulja.
Mileramka s jagodama
Sastojci:
Kora:
250 g brašna
100 g šećera
80 g maslaca
1 jaje
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Krema;
800 g milerama
200 g šećera
500 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
Dodatno:
500 g jagoda
vrećice crvenog preljeva za torte
Priprema:
Pomiješajte sve navedene sastojke za koru. Tijesto razvaljajte i utisnite u okrugli kalup.
Za kremu skuhajte pudinge po uputama na pakiranju i dodajte im 2 milerama (800g). Ulijte kremu na koru i pecite tortu u pećnici na 180°C 30min.
Na vrh posložite jagode i prelijte ih preljevom za torte.