Neki rade kolače čim osjete želju za slatkim, a neki se tog posla prihvaćaju samo kad imaju vremena. Suosjećamo s takvima, jer vjerujemo da su zakinuti. Zašto se ograničiti na takav način kad postoje super recepti za slatko koji ne zahtijevaju više od 15-ak minuta posla.
Jedan od takvih je recept za tart s lješnjacima i čokoladom koji smo dobili od Trogirke Marijane koju pratimo na Instagramu Mariane7. Mare je pravi stručnjak za kolače i kod nje uvijek pronađemo dobre ideje za slastice, a ova nam je baš po guštu.
Ono što nam se posebno sviđa je to što za ovaj fini tart uopće nije potrebno zamijesiti i ispeći tijesto, jer podloga mu je od mljevenog keksa i pečenih lješnjaka. Cijeli posao oko ovog kolača svest ćete na 15 minuta ako ste iti malo vješti u pripremi slastica, a najteži dio cijelog procesa je pričekati preko noći da se krema stisne.
Tart s lješnjacima i čokoladom
Sastojci:
Podloga:
250 g mljevenog keksa
100 g mljevenih pečenih lješnjaka
100 g mliječne čokolade
50 ml mlijeka
125 g maslaca
Krema
300 g noisette Milka čokolade
200 ml mliječnog vrhnja za šlag
125 g maslaca
150 g cijelih lješnjaka
Priprema:
Za podlogu otopite čokoladu i maslac u mlijeku pa ih izmješajte sa mljevenim keksima i lješnjacima. Utapkajte u kalup za tart promjera 30.
Po podlozi rasporedite lješnjake.
Za kremu otopite čokoladu i maslac u vrelom vrhnju pa ih prelijte preko lješnjaka i podloge. Ohladite preko noći.