StoryEditorOCM
SlanoLIČKI GUŠTI

Zbog gulaša od buše silazi se s autoceste, a tu su još i lički doručak, kalja, janjetina, kiseli kupus, skuta...

Piše Tanja Šimundić Bendić
13. rujna 2023. - 13:01

Čudimo se kako glasovitom ličkom krumpiru, kiselom kupusu i tradicionalnom govedu pasmine buša još nitko od Ličana nije digao spomenik. Ma niti im stih posvetio kao priznanje svega što su u posljednjih 15-ak godina napravili za zapadni lički kraj.

A trebali bi, jer ovaj trojac svoj život svakodnevno daje u sklopu višeg cilja, ličkog čuda. Tu, u zapadnom dijelu Like, na gospićkoj dionici malo ispod izlaza s autoceste Zagreb – Dalmacija, događa se zanimljiva gastronomska i turistička priča.

A jedan je od njezinih tvoraca Marko Sokolić, vlasnik restorana "Maki" i autor neslužbenog, pučkog slogana "Dobro došli u Liku". Boljeg od onog "Dobro prošli kroz Liku", sintagme za život kakav se nekada bilježio u tom kraju.

– Nekada se kroz Liku samo brzinski prolazilo na putu pr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 09:29