StoryEditorOCM
Slanogotovo za po‘ ure

Punjene paprike su super, ali jeste li ikada punili pome? Po ovom su receptu pune sira i fino zapečene s hrskavom koricom

Piše T. S. M.
19. lipnja 2024. - 10:44

Svi pune paprike, a vi udrite kontru. Napunite pome.

Punjene rajčice fino su jelo, a po pitanju punjenja podnose gotovo sve - od mesa, preko tunjevine do povrća i sira. Ovog vam puta donosimo recept s nadjevom od sira, a posebnost je u tome što su rajčice zapečene. Zahvaljujući mješavini parmezana i krušnih mrvica kojima se posipaju prije pečenja, dobit će lijepu zapečenu hrskavu koricu.

Recept je s Instagrama nutricionistice Jamie Vespe pa možete biti sigurni da je jelo lijepo izbalansirano i hranjivo.

Jamie poručuje da su ovakve punjene rajčice idealan ljetni obrok uz malo truda i da su savršene dok su još ​​tople, poslužene s malo hrskavog kruha, ali su, uvjerava nas, izvrsne i kad se ohlade. Poručila je još da možemo birati između svježeg sira i ricotte.

Pečene punjene rajčice

Sastojci:

250 g svježeg sira 
120 g ribanog parmezana
60 g krušnih mrvica
2 žlice sitno nasjeckanog svježeg peršina
1 žlica maslinovog ulje
1 žličica korice limuna
2 velike (ili 3 srednje) rajčice
1 - 2 češnja češnjaka
sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva Celzija.

Odrežite vrhove rajčica (tek toliko da uklonite peteljku i otkrijete unutrašnjost rajčica). Žlicom izdubite sjemenke, ne ostavljajući meso po obodu netaknuto. Pospite unutrašnjost rajčica solju i ostavite da odstoji dok pripremate nadjev i preljev.

U maloj posudi pomiješajte 2 žlice parmezana (ostatak ide u nadjev), mrvice i maslinovo ulje pa prstima izmiješajte u mrvičastu smjesu.

Dodajte preostali parmezan u zdjelu, zajedno sa svježim sirom, peršinom, češnjakom, limunovom koricom, solju i paprom. Promiješajte, kušajte i po potrebi još začinite.

Izlijte sve sokove koji su se skupili u rajčicama prije nego što ih stavite u malu posudu za pečenje. Smjesu svježeg sira ravnomjerno rasporedite u svaku rajčicu, a preko nje pospite mrvičastu smjesu. Pecite 20 do 25 minuta, dok ne porumeni. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 10:45