Čokoladna torta prava je kulinarska klasika, koju svatko mora znati napraviti. Za ovaj recept potrebna su vam samo dva sastojka, a pomoći će vam da s lakoćom pripremite fantastičnu slasticu u kojoj će svi uživati.
Čokoladna torta od dva sastojka
Sastojci:
150 g čokolade sa 70% kakaa
pet jaja
Glazura:
100 g čokolade sa 70% kakaoa
Priprema:
Rastopite čokoladu na pari. Zamutite čvrsti snijeg od bjelanaca. U odvojenoj zdjelicu pjenu zamutite žumanjke i polako im dodajte rastopljenu čokoladu. Dodajte nekoliko žlica zamućenih bjelanaca, izmiješajte smjesu žlicom pa u nju dodajte preostale bjelanjke i izmiješajte.
Nalijte smjesu u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i pecite biskvit u zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva otprilike osam minuta. Ostavite tortu da se ohladi ...