StoryEditorOCM
Slanosočna i slasna

Pečena koljenica zbog koje ćete lizati prste: najbolja je kad se ovako pripremi, izvana je hrskava, iznutra jako mekana

Piše T.S.M.
3. prosinca 2023. - 10:25

Nedjelja je kao stvorena za pripremu hrane u većim količinama, kako bi nam ponešto preostalo za poslovično stresni početak tjedna. A jedna od najboljih stvari koje se zimi mogu pripremiti u tom kontekstu je pečena koljenica. Preko tjedna teško da ćete naći vremena za polagano je peći sve dok ne postane neodoljivo iznutra i savršeno hrskava izvana - a zapravo nema nikakvog smisla pripremati je na iti jedan drugi način.

Pečena koljenica najbolje će vam uspjeti ako je najprije prokuhate. Zvuči paradoksalno, ali nije. Kuhanje će joj pomoći da lijepo omekša i zadrži sočnost pa nema šanse da vam ispadne žilava, tvrda ili suha. Nakon što ste ju dobro skuhali, prebacit ćete ju u pećnicu i polagano peći, najbolje u posudi od gusa ili u nekoj drugoj koja se da lijepo poklopiti. Treća f...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2024 07:17