U sezoni patlidžana ne možemo se zasititi jela s tim svestranim povrćem, a ako bismo birali najpopularnije jelo u kojem su baš oni u glavnoj ulozi, to bi definitivno bila parmigiana. Savršenim spoj sira, balancana, poma i začinskog bilja teško je učiniti još boljim. Teško, ali ne i nemoguće! Sve što trebate dodati svo,m najdražem receptu za parmigianu su sasvim obične krušne mrvice. Pomiješajte ih s malo ribanog parmezana i pospite po vrhu parmigiane prije nego je stavite u zagrijanu pećnicu: za vrijeme pečenja stvorit će neodoljiv hrskavi sloj!
Hrskava parmigiana
Sastojci:
900 g rajčica šljivarica (ili 800 g konzerviranih)
150 grama mozzarelle
3 patlidžana
3 šake svježe ribanog parmezana
2 česna češnjaka
2 šake prezle
1 luk
1 žlica suhog origana
1 šaka svježeg b...