StoryEditorOCM
Slanone trebate ih pržiti

Najhrskavije pohane tikvice: trik je u sastojku koji zvuči čudno, ali jamči izrazitu hrskavost. Grickajte ih s guštom

Piše T. S. M.
21. lipnja 2024. - 15:41

Volite li jako hrskave ppohane tikvice, vrijeme vam je za isprobati jedan novi način njihove pripreme. Bit će hrskave kao niti jedne koje ste dosad probali.

Stvar je zapravo vrlo jednostavna i možda ste je već vidjeli: krušne mrvice zamijenit ćete kukuruznim pahuljicama. Dakako, nezaslađenima.

Sve ostalo ostaje isto kao kod klasičnog pohanja: najprije ćete ih narezati, pa uvaljati u brašno i jaja. Na kraju ih možete pržiti u ulju, a možete ih i poredati na lim za pečenje obložen papirom za pečenje pa ih ispeći u pećnici.

Hrskave pohane tikvice

Sastojci

2 tikvice
2 jaja
brašno 
kukuruzne pahuljice 
maslinovo ulje
sol

Priprema:

Tikvice narežite na ploške debele oko 1 centimetar. Stavite ih u zdjelu, posolite i ostavite nekoliko minuta da odstoje.

Jaja razmutite u zdjelici, kukuruzne pahuljice grubo izmrvite na tanjur, a na drugi stavite brašno..

Tikvice posušite kuhinjskim papirom pa ih uvaljajte u brašno, zatim u jaja pa u kukuruzne pahuljice. Stavite ih na lim za pečenje i poprskajte uljem pa ih pecite 10 minuta na 180 stupnjeva Celzija, zatim ih okrenite i pecite još toliko.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 15:42