Što kažete na porciju vrućih domaćih kiflića? Ideja vam se sigurno sviđa, samo priželjkujete da ih netko drugi napravi misleći kako bi priprema tijesta i nadjeva mogla potrajati barem sat i pol. Greška. Imamo recept za slasne i mekane kifliće koji su daleko brže spremni za konzumaciju. Isprobajte i uvjerite se.
Brzi kiflići s tikvom
Sastojci:
Tijesto:
600g brašna
100 g maslaca
50 g šećera
200 ml mlijeka
1 kiselo vrhnje
1 suhi kvasac
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
prstohvat soli
Nadjev:
1 hokkaido tikva
150 g smeđeg šećera
1 vanilin šećer
1 žlica škrobnog brašn
1 jaje
1/2 žlice začina za bundeve (ili pomiješajte cimet, đumbir, klinčiće i muškat)
Priprema:
Najprije ispecite tikvu očišćenu i narezanu na kockice. Želite li biti još brži, skuhajte je, ocijedite, izblenda...