Ako izuzmemo vegetarijance, teško ćete naći onoga tko za ručak ne bi s gužtom smazao porciju junećih šnicela u toču, osobito kad su posluženi uz pire od krumpira. Ta kombinacija nepogrešivo priziva uspomene na djetinjstvo, maminu i bakinu kužinu i zajedničke ručkove za obiteljskim stolom. Možda vam se čini da vaši šniceli u toču nikad ne dosežu te nostalgične ideale? Nema problema, imamo provjeren recept koji će vas sigurno oduševiti.
Juneći šnicli u toču
Sastojci:
700 g junetine od buta
50 g brašna
100 ml bijelog vina
30 ml ulja
3 režnja češnjaka
2 žličice senfa
1 list lovora
sol, papar
Priprema:
Narežite junetinu na odreske pa ih popsolite i istucite batom za meso. Uvaljajte ih u brašno te ih kratko pržite na dobro zagrijanom ulju dok ne porumene. Izvadite ih na tanjur, a u teću dodajte sitno nasjeckani češnjak, brašno, senf i bijelo vino te ih dobro izmiješajte da ne ostanu grudice. Kuhajte umak koju minutu na laganoj vatri dok se ne zgusne, dodajte šnicele, zalijte s dovoljno vode da prekrije meso, posoliti i popaprite te dodajte lovor i poklopite.
Pustite da se lagano kuha oko pola sata ili duže, dok meso nije potpuno mekano te poslužite uz pire od krumpira.