StoryEditorOCM
Slanosočno i pikantno

Jeste li probali cukune? Mesne okruglice pune gušta idealne su za baciti na gradele, a imaju još jednu veliku prednost

Piše Spiza SD
23. lipnja 2023. - 14:01

Riječ cukun u Dalmaciji se ne koristi u pohvalnom smislu. Reći nekome "Cukune!" podrazumijeva određenu dozu kritike pa čak i animoziteta. Međutim, ista riječ u Japanu znači nešto sasvim drugo. Cukune, izvorno tsukune, je naziv za mesne okruglice nataknute na prutić i pečene na žaru - zgodno, ukusno i sočno jelo koje ima još jednu prednost: u pravilu se izrađuje od peradi. Eto vam konačno dovoljno dobrog i primamljivog recepta za iskoristiti mljevenu piletinu ili puretinu - oblikujete li od njih cukune, nećete pogriješiti. 

Koristite li mljevenu opuletinu, provjerite sastav, jer bi na 500 g trebalo biti najmanje 50 g masnoće. Ako ste uzeli mljeveno od prsa, vjerijatno vam neće biti dovoljno masno pa tome doskočite dodatkom pilećeg masnog tkiva ako ga možete...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 20:35