Razmišljate li o brzinskom ručku, sve što vam treba su tjestenina, bob i par dodataka za spektakularan okus. U ovom slučaju nije riječ o klasičnom bobu s manistrom, premda nemam baš ništa protiv tog ukusnog klasika. Recept koji vam donosimo rezultira jako finim jelom, kojem okus na sasvim novu razinu poduže spoj vrhnja, pancete, parmezana, češnjaka i metvice - dodatka koji u ovom jelu ima dvostruku ulogu, prva je dotjerivanje okusa, a druga pomaže probavljivosti i smanjenju nadutosti.
Bob i manistra
Sastojci
500 g očišćenog boba
400 g tjestenine (najbolje penne)
1 žlica maslaca ili maslinovog ulja
140 g sitno narezane slanine
1 češanj češnjaka, zgnječen
200 ml vrhnja za kuhanje
1 šaka metvice, grubo nasjeckane
2 žlice parmezana, naribanog
sol i papar
Priprema:
Skuhajte...