StoryEditorOCM
Savjetine radite to

Velika greška pri kuhanju tjestenine koju mnogi rade: utječe čak i na okus, pripazite na ovo, jako je loša ideja...

Piše Tea Sumić Miletić
14. listopada 2024. - 08:10

Puno je pogrešaka koje možemo napraviti pri obavjanju najjednostavnijih kuhinjskih zadataka, a jedan od takvih je sasvim obično kuhanje tjestenine. Već smo vam pisali o količini vode i soli, no ovog je puta riječ o običaju koji mnogi imaju po pitanju kuhanja špageta. Bilo iz straha da neće cijeli stati u lonac, bilo iz uvjerenja da će ih, ako su kratki, morati manje miješati ili iz straha da će se onako u komadu lakše zalijepiti, mnogi ih prije ubacivanja u kipuću vodu slome napola.

Loša ideja.

image
/Shutterstock

Promjena duljine špageta njihovim lomljenjem može drastično promijeniti doživljaj jela, od osjećaja u ustima do načina na koji drže umak. Zapamtite da su špageti oblik tjestenine koji je usavršavan stoljećima.

Slomljeni špageti jednostavno ne izgledaju isto kad su posloženi. Čak i ako vas estetika ne zanima, okus hoće. Kad se vrte na vilici, cijeli špageti bolje zadržavaju okus nego izlomljeni komadići koji nisu dovoljno dugi da uhvate puno umaka. 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 07:12