Manje više svi kuhamo gulaš, ali, nažalost, samo se neki mogu pohvaliti kako im uspijeva. Razlog su uobičajene pogreške poput početničke greške kojoj su kloni čak i iskusni kuhari. Postupate li i vi na isti način, meso vam jednostavno nikad neće biti ukusno kao što bi moglo biti.
Provjerite na koji način režete meso. Ako su komadići previše mali, zaboravite na uspjeh: tijekom kuhanja iz njih će pobjeći sav okus. Doduše, toć će biti jako dobar, ali meso će biti vlaknasto, suho i bezukusno. Narežite ga na veće kocke i ostat će sočno i ukusno.
Nadalje, provjerite birate li prave komade mesa. Juneći vrat i plećka su uvijek dobra opcija.
I još jedna stvar: nemojte skinuti svu masnoću i žilice s mesa, upravo oni dat će mu sočnost i učiniti toć gušćim i ukusnijim.
Evo vam i bonus savjet: meso prije termičke obrade dobro začinite i pustite ga kratko da odstoji kako bi upilo okuse.