StoryEditorOCM
Savjetitajni sastojak

Od savršene krumpir salate dijeli vas samo ovaj trik: dodajte jednu žličicu u vodu za kuhanje i sve se mijenja nabolje

Piše SD SPIZA
14. lipnja 2023. - 08:05

Osvježavajuća i brzo gotova, hladna  krumpir salata je odličan izbor za ljetne menije. S obzirom na vrućine odgovaraju nam rashlađujući prilozi koje ćemo brzo pripremiti i istovremeno uživati u njima. 

Jedan mali problem s kojim se najčešće susrećemo prilikom pripreme ove namirnice su prekuhani ili nedovoljno skuhani krumpiri. Kao odgovor na pitanje koliko ‘dugo kuhati krumpir‘ donosimo vam jedan zgodan trik pomoću kojeg ćete bez po muke svaki put dobiti savršeno skuhan krumpir. Tajna se krije u dodavanju octa u vodu za kuhanje što će spriječiti prekuhavanje krumpira.

Dodajte otprilike 1 žlicu octa na 1 litru vode, a možete koristiti bilo koju vrstu: vinski, jabučni,.. Iako, preporuka je izbjegavati upotrebu tamnog octa kako njihov jači okus ne bi nadvladao okuse salate. 

U kombinaciji ove tehnike kuhanja krumpira i začinjavanjem kasnije ocijeđenog krumpira dok je još vruć dobit ćete najukusniju i savršeno kuhanu krumpir salatu svaki put. Krumpir će biti mekan i pahuljast i dovoljno skuhan za bogatu i zasitnu krumpir salatu koju ste jeli samo u restoranima.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 05:44