Krafne su omiljena slastica koja prati poklade i nema onoga tko ih ne voli - bilo sa marmeladom, čokoladom, prazne, pošećerene ili bez šećera... Jedu se tijekom cijele godine u svim varijantama, a posebno u doba prije korizme koje nam vrlo brzo dolazi.
Mnogi su se suzdržavaju od pripreme krafni kod kuće, možda zbog straha od kompliciranih recepata ili jednostavno izazova koji se čini težak. Ako ste i vi među onima koji su pokušali, i niste bili sasvim zadovoljni, ili pak oklijevate započeti, donosimo vam provjerene savjete uz koje će sve "homemade" krafne postati neodoljivo sočne!
Slijedeći ove korake, vaše krafne bit će mekane kao oblak, sa savršenom ravnotežom okusa i, što je najvažnije, bez nepotrebnog viška masnoće.
Ključan sastojak koji će spriječiti nastajanje neželjenih rupica u vašim krafnama je prašak za pecivo, i to je dovoljno samo pola vrećice. Ovaj jednostavan dodatak osigurat će savršeno glatku teksturu krafni koje ćete s guštom papati.
Tajni sastojak koji često čuvaju majstori u pripremi krafni je rakija. Ako dodate malu žličicu rakije u smjesu, spriječit ćete upijanje masnoće i vaše krafne bit će sočne, bez tragova masnoće i masnih prstiju.
Trebate pripaziti i na održavanje optimalne temperaturu ulja kako biste izbjegli prevelik unos masnoće. Prilikom prženja, pripazite da ne pretrpate tavu, jer to može utjecati na temperaturu ulja i rezultirati manje ukusnim krafnama.
Prije nego što krenete u pripremu, pobrinite se da su svi sastojci topli. Zagrijte brašno u pećnici oko tri minute na 20 stupnjeva prije nego zamiješate tijesto kako biste postigli idealnu konzistenciju i pospješili dizanje.