Znate li za onu vječnu prepirku o tome ide li u francusku salatu jabuka? Mi ćemo biti vrlo pristrani i reći da nam baš nije po guštu, no jasno nam je da se o ukusima ne raspravlja pa radite kako vam drago, pazeći, naravno, da koristite kiselkaste i reske sorte čvrstog mesa, jer samo će takve na pozitivan način utjecati na okusi i teksturu jela.
A jeste li čuli za ovu dilemu: ide li u francusku salatu šunka ili ne. Oko ovog pitanja traju burne rasprave na društvenim mrežama i dok jedni zastupaju stav da joj u francuskoj salati nipošt nije mjesto, drugi kategorično tvrde kako ne žele ni čuti za francusku salatu bez tog sastojka.
Zanimljivo je i što se u istu raspravu često upuštaju oni koji tvrde da u francusku salatu ne ide šunka, nego piletina ili čak (molimo one koji se gade na manje svakidašnje namirnice da nastavak rečenice preskoče) jezik.
Pokušali smo odgovor doznati pretražujući internet i ništa. Zapravo, svašta, ali ništa jasno i konačno. Pa smo malo proširili Lucien Olivier) i ovo smo iskopali: " Salata Olivier popularna je u postsovjetskim državama i diljem svijeta. U različitim modernim receptima obično se radi s kuhanim krumpirom narezanim na kockice, mrkvom i kiselim krastavcima od kopra (ili krastavcima), po želji s jajima, sastojcima od povrća ili voća kao što su zeleni grašak, celer, luk i jabuke, a u nju po izboru idu i sastojci poput na kockice narezane kuhane piletine, sušene kobasice, šunke ili hrenovki, sa solju, paprom i senfom koji se ponekad dodaju radi poboljšanja okusa te uz dodatak majoneze".
Tko kaže? Wikipedija. A što vi kažete? Pišite nam na spiza@slobodnadlmacija.hr i pošaljite svoj recept za ovo omiljeno jelo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....