StoryEditorOCM
Pričepasta alla norma

Ovo tradicionalno jelo iz Sicilije je čudo: spaja manistru, balancane i šalšu, a iza naziva se krije zanimljiva priča

Piše SD SPIZA
12. kolovoza 2023. - 12:05

Sve naše putoholičare i strastvene ljubitelje fine spize danas vodimo na novu gurmansku avanturu - i to u Siciliju, gastronomski raj mediteranske kužine i aromatičnih, lokalnih namirnica.

Svima nam je već poznato kako je Italija kolijevka dobrog ukusa: poznata je po vrhunskim sirevima, vinu, i konačno, tjestenini! Svaka regija ponosno se diči svojim tradicijskim receptom, a na najvećem mediteranskom otoku priprema se "Pasta alla Norma".

Riječ je o popularnom i ukusnom sicilijanskom jelu koje je doživjelo svjetsku slavu i nema kuhara koji se nije okušao u pripremi. Ovo posebno tradicijsko jelo je tipičan spoj mediteranskih okusa i mirisa, a krije i zanimljivu priča iza svog imena. "Pasta alla Norma" dolazi iz Catanije, grada na istočnoj obali Sicilije i rodnog...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 08:02