StoryEditorOCM
Pričestari specijalitet

Nekoć su se domaćice natjecale u pripremi jela nastalog na neobičan način. Više nije u modi, ali još uvijek je odlično

Piše Tea Sumić Miletić
17. siječnja 2024. - 13:08

Tražite li ideju za ručak, a baš vam se jede nešto na žlicu što lijepo grije, jamči sitost i ne zahtijeva pretjerani trud u kuhinji, nudimo vam recept za jedno dobro, staro, a danas nažalost pomalo zaboravljeno jelo koje izvrsno spaja namirnice koje zimi svi volimo jesti: svinjetinu i kiseli kupus. Nemojte nam samo reći da se niste još oporavili od blagdanskog plandovanja i da vam je još uvijek i svinjetine i kiselog kupusa preko glave! Čak i ako je tako, ovo će vam ih jelo prezentirati na nov način.

Tema naše priče je sekeli gulaš, Székely gulaš, sekeljski gulaš, Szegedinski gulaš, šegedinski gulaš, Székelykáposzta (da vas čujemo kako ovo izgovarate!). Dakle, jelo ma više naziva, a nakon što doznate legendu koja se veže uz njegov nastanak, lakše ćete...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2024 03:04