![<p>Ništa nije tako slatko kao hrana pripremljena ispod peke ili sača...</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/25/o_26483424_1024.jpg)
Tamo gdje se more s gorom srelo, u Starom selu Jesenice, smjestila se jedna prava dalmatinska priča - konoba “Bajso”, a mi smo odlučili otići tamo kako bismo isprobali dalmatinsku peku, napravljenu na tradicionalan način. “Bajso” se nalazi na 230 metara nadmorske visine pa možete i sami zamisliti pogled s ove visine - skoro se vidi sve do Italije.
Mediteran, more, maslina, loza, tradicija... riječi su koje su nam prve pale napamet kada smo kročili u ovaj starinski ambijent i porazgovarali s Jurom Tomašem Bajsom i njegovim sinom Antom. Bajso se iznimno ponosi svojim jeseničkim podrijetlom i poljičkom tradicijom koju nastavlja njegovati prateći recepte svojih predaka. Tajna Bajsine kuhinje upravo je u jednostavnosti pa koristi samo osnovne začine i uvijek bira kvalitetne na...