StoryEditor
ShowbizDUGI OPORAVAK

Jasmin Stavros ispričao nam je sve o bolesničkim danima: ‘Nema do hrane moje Žarke, sprema mi sve - od ribe, zelja, blitve, kupusa i manistre, a svake večeri kod punice idemo molit krunicu‘

Piše Vinko Paić
14. rujna 2021. - 22:50

Baš kad se oporavio od operacije koljena Jasmin Stavros (67) početkom kolovoza nespretno je pao u obiteljskoj kući kod Jastrebarskog blizu Zagreba i slomio petu. Zbog loma kosti pete na lijevoj nozi pjevač je sada osuđen na medicinska pomagala. Trenutno se sa suprugom i dvojicom sinova odmara u vikendici u Prigradici na Korčuli. Dobili smo ga upravo u trenutku dok je na internetu pratio misu iz Međugorja.

- Padala je kiša, nešto sam nosio i pao niza skale. Već nakon par dana iša sam pivat iako je rana bila još friška. Slabo ide oporavak, još ću najmanje dva miseca morat držat gips. Bogu fala, ne triba operacija, da moram ić na nju onda bi oporavak traja šest miseci. Zasad sve ide po planu, čekam da to zaraste, pa ćemo vidit. Stvarno se pazim, hodam na štake i ozbiljno sam to sve shvatija. Osjećam da mi je noga lagano bolje, osim što je dosta atrofirala. Već mogu samostalno napravit par koraka bez štaka. Bolje sam svakako nego prije misec dana. Ipak, trebat ću uskoro na fizikalnu terapiju, ali brzo ću se ja oporavit, uvjerava nas pjevač.

image
- Svake večeri kod punice idem molit krunicu, kaže pjevač.
Darko Tomas/Cropix

- Na početku lita ima sam malo kila, ali sad sam ih vratija. Doša sam na Korčulu sa 69 kila, sad ih imam oko 75. To su zdravi kili, čim se malo vratim u formu to će otići. Uredno jedem, nema do hrane moje Žarke. Sprema mi sve živo, od ribe, zelja, blitve, kupusa, manistre u suvo... Jedino mi smeta šta ništa ne mogu radit, ne trčim, ne vozim biciklu, ne mogu u teretanu. Pošto ne mogu ni na kupanje onda redovito svaki dan točim noge u maštelu.

Ne prati, kaže ni vijesti, jer ga umaraju, pa tako televiziju uopće ne gleda.

- Ujutro kad se probudim budem na terasi, pa kasnije malo autom napravim đir priko Prigradice. Svake večeri kod punice idemo molit krunicu. Malo se podružimo i idemo spavat.

Pitamo ga koliko mu vjera pomaže sada kada nastoji što prije stati na nogu?

- Upravo sam završio jednu devetnicu koja je vezana za predavanje problema Isusu. Svaki se dan pomolim. Zatvorim oči i kažem Isusu: "Predajem ti sve svoje probleme i potrebe. Ti to napravi kako misliš da je najbolje za mene. Ti misli za mene, ja sam mali..." I stvari vam onda krenu u drugom smjeru. Ako ne osluškujem što mi Bog ima za reći uvijek napravim neku pogrešku. Kao malog mene su krstili i sve, ali nisam iša toliko u crkvu. Kad sam se oženija sve se preokrenilo jer je žena bila puno u vjeri, ona me vodila kroz taj put i zahvaljujući njoj sam se preobratija. Tri sam puta otišao u Svetu zemlju, bio sam i na Sinaju, Fatimi, Lourdesu... Ne želim ispasti fanatik, ali kad počnem i završim dan s molitvom puno mi je lakše i osjećam mir koji je najvažniji od svega.

Ovo nije prvi put da je pjevač u gipsu. Prije tri godine pao je s bicikla i zadobio lom ruke. Tada je ispred njega istrčao pas i počeo režati pa je on zakočio, pao i slomio ruku. Iako je isprva bio uvjeren da se samo lakše ozlijedio na nagovor supruge otišao je u bolnicu gdje su liječnici ustanovili kako je riječ o prijelomu i operirali mu ruku.

image
Prije desetak dana Stavros je izbacio novu pjesmu "Da se vrati sve na staro".
Duje Klaric/Cropix

- Tri dana iza operacije otišao sam na turneju u Ameriku. Eto vidite, stvarno nemam sriće s lomovima, očito je da se trebam jako pazit, nadam se da je ovo zadnji.

Drugih zdravstvenih problema nema. U prosincu proše godine prebolio je koronu bez većih posljedica i kasnije se cijepio jednom dozom.

- Dosta sam dobro to podnija, ima sam par dana laganu fibru i malaksalost, jedino šta sam izgubija pet-šest kila, slabo sam jeo. To je sve trajalo oko deset dana.

Idućeg tjedna očekuju ga dva nastupa, jedan u Dugopolju, a drugi blizu Varaždina.

- A šta ću, popenjem se uza skale, malo mi pomognu drugi, sidnem na stolicu i pivam. Iako mislim da bi se sad već i sam moga popet na binu.

Je li mu neobično sjediti cijeli koncert s obzirom na zabavne hitove koje izvodi?

- To mi je užasno jer inače nikad ne sidim, šetam po pozornici, čak plešem na kutijama od zvučnika, non stop sam u pokretu... Publika razumi moju trenutnu situaciju, shvaćaju da sam hendikepiran i da me boli noga. Znam se malo i našaliti pa umisto da pružim mikrofon prema njima mašim se za štake i kažem im: A sad vi malo pivajte..., smije se pjevač.

Prije desetak dana izbacio je novu pjesmu "Da se vrati sve na staro".

- Grčkog je ritma, pjevam o tome kako priželjkujem da korona prestane i da se sve opet vrati na staro. Mi Hrvati smo vridan i radišan narod, volimo se zabavljat, feštat... Mislim da nam toga jako fali u ova vremena. Godinu i po dana nisam zaradija ni kune. Samo od glazbe živim, nemam drugih primanja. Međutim, nisam ni u jednom trenutku pomišljao na to da uzmem pomoć od države kao neki glazbenici. Ima ljudi kojima je to potrebnije nego meni i u gorim su problemima tako mi to nije ni palo na pamet, zaključuje jedan od najvećih zabavljača naše estrade.

item - id = 1127359
related id = 0 -> 1127017
related id = 1 -> 1126952
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2021 23:08