StoryEditor
ShowbizŽIVOT U MONACU

Anica Kovač: Željela sam se skrasiti u Hercegovini, ali djeca previše vole more. Nisam se udavala da bih se rastajala, niti sam o tome ikad razmišljala. Podrška smo jedno drugome...

Piše Damir Leljak/Gloria
21. srpnja 2021. - 09:05
Anica Kovač snimljena 2014. u Dubrovniku, u društvu Bastiana Schweinsteigera i  Sarah BrandnerTonči Plazibat/Cropix

Monacom ne­­­prestano šeću atraktivne žene u dizajnerskoj odjeći pa više i ne privlače toliku pozornost, no kad ulicama kneževine prođe Anica Kovač (45) - čak i u opuštenom izdanju - mnogi će se za njom okrenuti, piše Gloria.

Ne samo zato što glasno priča i energično gestikulira, odajući koliko je otvorena, spontana i neopterećena, već i zbog visine od 180 centimetara te neprolazne ljepote koja ju je 1995. dovela do prve pratilje Miss svijeta.

Na pitanje u čemu je tajna njene vitkosti, reći će da je to zato što stalno hoda brdovitim dijelovima druge najmanje države na svijetu, u kojoj odnedavno živi zbog posla svoga supruga Roberta Kovača (47).

image
Robert i Anica Kovač sad su zajedno i u poslovnom projektu
Neja Markičević/Cropix


Bivšem hrvatskom nogometnom reprezentativcu, naime, uskoro će biti godina dana otkako je postao glavni pomoćnik brata Nike Kovača (49), trenera kluba AS Monaco, a Glorijina ekipa ih je posjetila i dobila ekskluzivni uvid u njihov privatni i poslovni život.

Galantna Anica novinara je povela na ručak u talijanski restoran Maya Mia, a potom u šetnju s dvostrukim ciljem: da se potroše suvišne kalorije i upoznaju najvažnije gradske znamenitosti, od Place du Casino, do uzvisine Le Rocher s palačom dinastije Grimaldi.

- U školi sam trenirala košarku, kasnije rekreativno boks, a sada najradije brzo hodam jer za to uvijek imam vremena. Ruta kojom sam vas provela mi je najdraža, zato što me pogled na more podsjeća na naš Jadran.

No, odem i dalje, do brda Tête de Chien, a prati me i obitelj - govori Anica, kojoj je važno da se njezino troje djece, Leticija (18), Marko (14) i Viktorija (12), bavi nekom aktivnošću i da se odmaknu od ekrana.

image
'Trudimo se djecu izvesti na pravi put i smatram da mi ništa u životu ne vrijedi ako pogriješim kao majka'
Livio Andrijic/Cropix


Ljubav supružnika Kovač prema sportu dobila je i dodatnu dimenziju: postali su investitori i ambasadori mobilne aplikacije Sportyn, koju je lansirao bivši nogometaš Ivan Ilečić, a koja se koristi u više od 85 zemalja svijeta.

Riječ je o jedinoj platformi na svijetu koja potiče razvoj mladih sportskih talenata te omogućuje agentima, trenerima i skautima brzi pronalazak sportaša iz bilo koje zemlje.

A, s druge strane, svaki profesionalac ili amater, neovisno o sportu kojim se bavi, na njoj može razmjenjivati kratke videoisječke, pokazujući svoj talent i vještine, i tako se promovirati na globalnoj razini.

Na Sportynu nisu zastupljeni samo najpopularniji sportovi poput nogometa, košarke i rukometa već, primjerice, i karate - objašnjava Anica, koja ima i osobni razlog za spominjanje te japanske borilačke vještine.

image
Uvijek najvatreniji navijači: Anica Kovač s djecom
Damjan Tadić/Cropix


Izvršna je predsjednica Karate kluba Hercegovina-Zagreb, ponosna je što su među više od 700 njihovih članova i braća Anđelo i Ivan Kvesić, koji je nedavno izborio nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Odrastala u Hercegovini i Njemačkoj, manekensku karijeru gradila je u Parizu, Anicu Kovač je, kao suprugu nogometaša i trenera, put vodio diljem Europe.

Živjeli su u talijanskim i njemačkim gradovima, a prije nego što je lani u listopadu s djecom došla u Monako, baza im je bio Zagreb, gdje je Leticija nedavno proslavila 18. rođendan.

I ona je prilično visoka (181 centimetar), završava treći razred međunarodne škole u Monaku, no još nije odlučila čime bi se voljela baviti kad završi četvrtu godinu. Zanima je manekenstvo, a zanimljivo je da joj je nekad omiljena rekreacija bio nogomet.

Njezin brat Marko također je bio zagrijan za nogomet i govorio kako će biti golman, ali prije mjesec dana se ipak prebacio na košarku. Kako je visok gotovo dva metra, nesumnjivo ima dobre predispozicije.

I najmlađa Viktorija je visoka za svoju dob, 175 centimetara, a zanimaju je ples i gluma. Dvoje mlađe djece pohađa državnu školu na francuskom.

image
Anica Kovač: Nekome u braku ide, nekome ne...
Livio Andrijić/Cropix


- Zato sam još više ponosna na njih. Nije važno hoće li mi djeca prolaziti s pet, ne želim ih gušiti. Cilj mi je da budu sretni, zadovoljni i zdravi ljudi, da odrastanjem u različitim sredinama nauče novi jezik i da kao obitelj ostanemo povezani. 

Govoreći o braku, Anica Kovač je u razgovoru za Gloriju ustvrdila:

- Nekome u braku ide, nekome ne. Nisam se udavala da bih se rastajala, niti sam o tome ikad razmišljala. Podrška smo jedno drugome, trudimo se djecu izvesti na pravi put i smatram da mi ništa u životu ne vrijedi ako pogriješim kao majka.

Na pitanje gdje bi se voljela jednom skrasiti, odgovorila je da je razmišljala o rodnoj Hercegovini, no kako njena djeca više vole more, pretpostavlja da će to biti negdje na našoj obali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2021 23:07