StoryEditorOCM
ShowbizLIAM PAYNE

Ljubio je najveće ljepotice, bio bogat, a umro sam i nesretan! Nikad nećete poželjeti njegov život kad pročitate ovo

Piše Marina Knežević Petković
17. listopada 2024. - 12:27

Liam Payne (31),  1993.- 2024 , bio je britanska glazbena zvijezda koja je svojim nevjerojatnim talentom i šarmom osvojila srca milijuna obožavatelja diljem svijeta. Rođen 29.kolovoza 1993. u Wolverhamptonu, UK, svijet je ostao šokiran njegovom iznenadnom smrću. Naime, pjevač je pronađen mrtav ispred hotela u Buenos Airesu, gdje je preminuo nakon pada s trećeg kata.

image
Luciano Gonzalez/Anadolu Via Afp
image
Luciano Gonzalez/Anadolu Via Afp

Iako je Liam od malih nogu pokazivao interes za glazbu, njegov put do slave započeo je kada se 2008. pojavio na audiciji za ‘ The X Factor‘. Iako tada nije uspio, nije odustao. Njegov povratak 2010. obilježio je prekretnicu u njegovu životu kada je Simon Cowell odlučio spojiti ga s četiri druga mladića- Harryem Stylesom, Zaynom Malikom, Niallom Horanom i Louisom Tomlinsonom. Tako je nastala jedna od najpoznatijih boy bendova svih vremena - ‘ One Direction ‘.

image

Louis Tomlinson, Liam Payne, Niall Horan, and Harry Styles u boy bandu One Direction 2015. godine

Robyn Beck/Afp

Uspon s One Directionom 

One Direction je ubrzo postao globalna senzacija. Njihov debi album ‘ Up All Night ‘ iz 2011. i hitovi poput ‘ What makes you beautiful ‘ lansirali su ih u zvjezdanu orbitu. Slijedili su nevjerojatni uspjesi, svjetske turneje i milijuni prodanih albuma. Liam je u bendu prepoznat kao jedan od glavnih vokala i koautor mnogih pjesama. Njihova popularnost bila je tolika da su postali simbolom jedne generacije tinejdžera. No, unatoč slavi, Liam se suočavao s unutarnjim borbama, što će kasnije postati jasnije u njegovom solo životu. 

Solo karijera i glazbeni uspjesi

Nakon što je One Direction 2016. otišao na neodređenu pauzu, Liam je započeo solo karijeru. Njegov prvi singl ‘ Strip That Down ‘(2017.), s gostovanjem Quava, postao je veliki hit i pokazao Liamovu tranziciju iz pop zvuka u R&B i hip-hop. Njegova solo glazba bila je zrelija i reflektirala je njegovo osobno putovanje. Iako je uživao uspjeh u solo karijeri, Liam se borio s pritiscima slave, što je utjecalo na njegov osobni život i zdravlje. 

image

Liam je bio miljenik publike

Jens Kalaene/Dpa Picture-alliance Via Afp
image

Iako je uživao uspjeh u solo karijeri, Liam se borio s pritiscima slave, što je utjecalo na njegov osobni život i zdravlje

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Turbulentni ljubavni život i očinstvo 

Liamov osobni život uvijek je privlačio pažnju medija, a pogotovo ljubavni, koji je  bio je pun uspona i padova, s nekoliko veza koje su privukle veliku pažnju medija. Njegova prva javna veza bila je s Danielle Peazer, plesačicom koju je upoznao na snimanju The X Factora. Zajedno su bili od 2010. do 2013., a iako su se često razdvajali zbog Liamove karijere, ostali su bliski i nakon prekida. Njihova je veza bila intenzivna, a Danielle je često govorila o tome kako je bilo teško održavati privatnost pod svjetlima reflektora. 

Nakon prekida s Danielle, Liam je započeo vezu sa Sophiom Smith, koju je poznavao još iz školskih dana. Sophia je često bila uz njega tijekom godina najveće slave One Directiona, ali su prekinuli 2015. zbog različitih životnih putova i pritiska medijske pažnje. Liam je kasnije izjavio da mu je taj prekid bio jedan od najtežih trenutaka u životu. 

image

Liam Payne i Sophia Smith
 

Leon Neal/Afp

Najveća romantična veza u njegovom životu bila je s Cheryl Cole, bivšom članicom benda Girls Aloud. Par se 2008. godine upoznao potpuno slučajno kada se 14-godišnji Payne prijavio na natjecanje The X Factor koje se emitiralo na britanskoj televizijskoj postaji ITV. Cheryl je tada bila među sutkinjama na The X Factoru.

Započeli su vezu 2016., a 2017. dobili sina Beara Grey Paynea. Iako su se nadali da će njihova veza trajati, Liam i Cheryl prekinuli su 2018., ali su ostali u dobrim odnosima zbog sina. Liam je više puta isticao koliko mu je Bear važan, te koliko očinstvo mijenja njegovu perspektivu na život.

image

Liam Payne i Cheryl s kojom ima sina jedinca

Tolga Akmen/Afp
 
image

Cheryl Cole

Anne-christine Poujoulat/Afp

Jedna od njegovih kratkotrajnih, ali zapaženih veza bila je s američkom manekenkom Cairom Dwek , 2018. Iako su njih dvoje zajedno viđeni na glamuroznim lokacijama, veza nije dugo potrajala. U isto vrijeme, mediji su počeli špekulirati o Liamovim intenzivnim društvenim krugovima, koji su uključivali mnoge poznate osobe. 

Među njegovim intrigantnijim vezama bila je i ona sa supermodelom Naomi Campbell, 2019. godine. Njihov kratkotrajni, ali intenzivni odnos privukao je veliku pažnju, jer je Naomi 23 godine starija od Liama. Njihova je veza ostala relativno privatna, iako su često viđani zajedno na događanjima i modnim revijama. Ipak, veza nije potrajala, a oboje su nastavili sa svojim životima. 

image

Naomi Campbell

Anne-christine Poujoulat/Afp

Nakon prekida s Naomi, Liam je bio u vezi s manekenkom Mayom Henry. Njihova veza bila je burna, uz brojne prekide i pomirenja, a zaručili su se 2020. godine. Ipak, ni ta veza nije uspjela, a mediji su izvještavali o napetim trenucima između njih dvoje sve do nekoliko dana prije njegove smrti, kada je Maya javno govorila o Liamovim poteškoćama i spominjanju smrti.  

image

Liam Payne i Maya Henry

Isabel Infantes/Afp

Posljednja javna veza koju je Liam imao prije tragične smrti, bila je s Kate Cassidy, američkom influencericom s kojom je započeo romansu krajem 2022. Zajedno su često viđeni na društvenim događanjima u Londonu, a Kate je pratila Liama i na nekim njegovim poslovnim putovanjima, uključujući i ovo posljednje u Argentini, gdje je nažalost tragično preminuo. Uvijek je bila uz njega kada je  prolazio kroz teške trenutke u svom privatnom životu. Liamov ljubavni život bio je kompleksan, često obilježen javnim pritiskom i osobnim borbama. Svaka od njegovih veza bila je pod budnim okom javnosti, a unatoč tome, Liam je uvijek govorio s poštovanjem o svojim bivšim partnericama.

image

Liam Payne i Katie Cassidy

Daniel Leal/Afp

Borba s ovisnosti i zdravljem 

Tijekom godina, Liam je bio iskren o svojim unutarnjim borbama. Otvoreno je govorio o borbi s alkoholizmom i mentalnim zdravljem. Priznao je da je slava One Directiona ostavila trag na njegovoj psihi, te da su pritisci javnog života uzimali danak. 2023. proveo je više od 100 dana na rehabilitaciji kako bi se oporavio od svojih ovisnosti i pokušao ponovno usmjeriti svoj život. No, njegova borba bila je teška. Samo nekoliko mjeseci nakon izlaska iz rehabilitacije, Liam je ponovno završio u bolnici zbog ozbiljne infekcije bubrega, što je dodatno pogoršalo njegovo stanje. 

image

Tijekom godina, Liam je bio iskren o svojim unutarnjim borbama. Otvoreno je govorio o borbi s alkoholizmom i mentalnim zdravljem. Priznao je da je slava One Directiona ostavila trag na njegovoj psihi, te da su pritisci javnog života uzimali danak

Angela Weiss/Afp

Tragičan kraj 

Nažalost, unatoč svim pokušajima da prevlada svoje demone, Liamov život završio je tragično 16. listopada 2024. kada je pronađen mrtav ispred hotela u Buenos Airesu. Prvi izvještaji sugeriraju da je pao s trećeg kata, a vjeruje se da su opijati igrali ulogu u njegovoj smrti. Njegova smrt šokirala je svijet, a obožavatelji i kolege iz glazbene industrije ostali su u nevjerici. 

image

Liam Payne

Malte Ossowski/sven Simon/Dpa Picture-alliance Via Afp

Ostat će zapamćen kao talentirani glazbenik i pjevač koji je obilježio jednu eru pop glazbe. Njegovo naslijeđe živi kroz pjesme koje je stvarao, ne samo s One Directionom, već i kroz svoju solo karijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 12:30