StoryEditorOCM
ShowbizNAKON LASAGNE

Je li Splićanka idealan kalibar da nas predstavlja dogodine na Eurosongu? Ona silno želi, recite nam što mislite o njoj

Piše SCENA SD
28. svibnja 2024. - 14:06

Jedno od pitanja svih pitanja na domaćem estradnom nebu jest: može li itko na Dori i na Eurosongu doseći, a pogotovo nadmašiti Baby Lasagnu? Rekli bismo, teško. Mnogima nezamislivo.

No, "možda i dogodi se čudo...", kako pjeva Gibonni u svojoj pjesmi. Možda netko uistinu "učini pravu stvar" i uspije motivirati Hrvate da se opet onako ujedine u zajedničkom navijanju i strasti za Eurosong, koja je godinama u ovoj državi bila izgubljena.

Nezahvalno je "gatati" i pretpostavljati, velike i prave stvari, baš kao i u životu, obično se dogode spontano, neplanski, nošene strašću. Faktor iznenađenja uvijek sve savršeno začini, teško da iti jedna iskusna estradna kuhinja može potaknuti emocije kako ih probudi uspjeh "outsajdera".

image

Luciano Plazibat i Antonia Dora Pleško na proslavi 30. rođendana Glorije

Vanesa Pandžić/Cropix

Ovih dana je javno, u finalnoj emisiji showa "Tvoje lice zvuči poznato" svoju ogromnu, silnu želju da predstavlja Hrvatsku na Eurosongu, "bar jednom", kako je s puno emocija rekla, otkrila Splićanka Antonia Dora Pleško. Pjevačica neupitnih vokalnih sposobnosti. Koliko je rese sve druge komponente potrebne za čaroliju kakvu je stvorio Marko Purišić iz Umaga već je drugo pitanje. I zato nas baš zanima vaš dojam i sud: bi li Antonia Dora mogla biti eurosongovska akvizicija?

image
Saša Burić/Cropix

Talentirana splitska 26-godišnja pjevačica širokoj javnosti je poznata još od 2009. godine, kad je bljesnula u showu "Supertalent". Tada je imala samo 10 godina i zaista bila "čudo od djeteta". Svojim glasovnim sposobnostima je očarala žiri i publiku i te godine postala velika televizijska nacionalna zvijezda. 

Osobni život 

Splićanka je puno medijske pažnje privukla i kada je unatrag nekoliko godina otkrila da je u vezi sa Gibonnijevim sinom, Random Stipišićem. Njihova ljubav u međuvremenu je zgasnula, a Antonija je u svibnju 2018. objavila singl "Na kraju", za koji mnogi misle da je poveznica sa prekidom.

Trenutno je već, i to već pet godina, u vezi sa fotografom i snimateljem Rokom Marićem.

Najveća podrška u životu i karijeri Antoniji je oduvijek bila majka Dubravka, njen najbolja prijateljica, kako je jednom prilikom naglasila Antonija.


Antonia Dora se bila, prije pojavljivanja u showu TLZP, povukla iz javnosti dvije godine, bio je to težak period za nju, izgubila je i oca i strica.

- Nije me bilo zadnje dvije godine jer sam imala tragediiju u obitelji. Prvo mi je umro stric, a on je uvijek bio tu za mene. I nekako kad je krenulo na bolje, izgubila sam tatu. Mislila sam da je to kraj, ali nije - rekla je Antonija nedavno.

Od GKM-a do Bahama

Sa 7 godina Antonia Dora se upisala u glumački ansambl Gradskog kazališta mladih u Splitu, gdje je imala važnu ulogu unutar ansambla. Nakon velikog uspjeha u "Supertalentu" dobila je poziv iz američke produkcije za snimanje dječije serije "Rhythm Village" na Bahamima.

U netom završenom izdanju showa "Tvoje lice zvuči poznato", Antonia Dora se istakla, ne samo pjevačkim, nego i imitatorskim talentima, a u posljednoj emisiji je ispunila sebi veliku želju i nastupila kao švedska eurovizijska senzacija Loreen, te izvela njenu pjesmu "Tatoo".


TV publiku je oduševila i kao Mišo Kovač, zaradivši ovacije i pobijedivši u epizodi u kojoj je pjevala "Drugi joj raspliće kosu". 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 23:43