StoryEditorOCM
ShowbizNEOČEKIVANI FAN

‘Iz pepela spaljene hrvatske glazbe raste cvijet, zove se Lasagna!‘: nikad nećete pogoditi tko stoji iza ovih riječi

Piše Mirela Goreta
29. veljače 2024. - 14:59

“Kako sam odavno pisao, iz pepela uništene i spaljene hrvatske glazbe narasti će krasan cvijet! I evo ga! Zove se Marko Purišić iliti Baby Lasagna. Iz Umaga. Skroman dječak, krasno odgojen, voli svoju Istru i njene običaje. Predstavlja Domovinu", mnogi su u nevjerici pročitali riječi 65-godišnjeg splitskog glazbenika Matka Jelavića na njegovu Facebook profilu, ne očekujući ovakvu pohvalu pobjednika Dore od iskusnog pjevača, nekad davno poznatog i kao vrsnog bubnjara, a čiji se glazbeni stil umnogome razlikuje od Lasagninog.

Nimalo, naime, nisu očekivali da bi se “Rim tim tagi dim” mladog Umažanina mogao svrstati u Jelavićev glazbeni ukus.

image

Nitko ne bi očekivao da se “Rim tim tagi dim” uklapa u glazbeni ukus Matka Jelavića. Ali on je oduševljen!

Marko Todorov/Cropix

Poznati borac za spas domaće zabavne glazbe, koji je svojedobno proročanski upozoravao što će se dogoditi u domaćem eteru i na terenu (u dvoranama i klubovima) zbog njezina obezvrjeđivanja i zatiranja u javnom prostoru, objasnio je zašto ovogodišnjeg hrvatskog predstavnika na Eurosongu smatra punim pogotkom.

image
Marko Todorov/Cropix

"Odličan mladi glazbenik s puno ukusa i znanja majstorski je napravio ‘Rim tim tagi dim‘. Fasciniran sam tom pjesmom od prvog slušanja. Zapravo je napravio rock skladbu s elementima techna i odličnim tekstom, aranžmanom i glasom. Hrvatska nikad do sada nije poslala ovako jaku pjesmu na Eurosong. I pazi sad! I Eurosong je dugo čekao ovakvu pjesmu! Otkad su promijenili stil.

Čak i pobjedničke skladbe im kratko traju u odnosu na Vicky Leandros, na primjer. Zato očekujmo vrlo visoki plasman našeg momka. Možda i pobjedu! Daj Bože radosti umornoj Hrvatskoj od svakakve glazbe... I da ne bude samo naš sport koji donosi medalje. Imamo mi Hrvati sjajnu glazbu, sad vidimo", od srca je čestitao Matko Jelavić Baby Lasagni.

image

Baby Lasagna

Livio Andrijić/Cropix

"Taj dečko ima sve. Uistinu ima velike šanse za pobjedu na Eurosongu", rekao nam je Jelavić oduševljen cijelim konceptom kojega je Baby Lasagna prezentirao na Dori.

Objava splitskog glazbenika izazvala je niz komentara pratitelja, mahom njegove generacije - mnogi su je, uglavnom, popratili s odobravanjem, dok su neki reagirali suprotno pišući "ovo je urlikanje, a ne pjevanje" i "nadam se da se šališ". 

image
bravo!radio
image

Baby Lasagna na ‘coveru‘ audio snimke, prije nego je cijela Hrvatska saznala tko je uopće on. Sad ga svi znaju!

Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 17:01