StoryEditorOCM
Showbizglazbena diva

Celine Dion boluje od sindroma ukočene osobe: ‘Uzimala sam teške tablete samo da mogu održati nastup do kraja...‘

Piše Scena SD
13. lipnja 2024. - 07:30

Glazbena diva Celine Dion (56) grčeve je prvi put osjetila prije gotovo 20 godina tijekom turneje u Njemačkoj, piše People.

- Doručkovala sam i odjednom sam počela osjećati grčeve. Vokalne vježbe pred nastup još su pogoršale stvari, prisjetila se pjevačica prvih simptoma neurološkog poremećaja stiff person syndrome (sindrom ukočene osobe). 

Koristila je brojne lijekove koji se izdaju bez recepta kako bi smanjila sebi bol. Kasnije je na recept uzela lijek Valium (diazepam).

image

Celine Dion

Lucas Barioulet/Afp

- Počeli smo s dva miligrama da vidimo hoće li pomoći, zatim 2.5, pa 3, pa 15, pa 50. Jednom sam uzela 90 miligrama kako bi održala nastup do kraja. Moglo je završiti kobno. Ne razumijem se u medicinu, mislila sam da će biti u redu. Nisam tada razumjela da bih mogla otići u krevet i prestati disati. Ali učim iz svojih pogrešaka. Važno je znati da ja nisam uzimala lijekove kako bih se drogirala. Cijeli život sam bila profesionalka, disciplinirana i vrijedna osoba koja radi ono što mora da bi mi glas bio u vrhunskoj formi - rekla je Celine.

Nakon dijagnoze SPS-a 2022. godine počela je kombinirani plan liječenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 20:09