StoryEditorOCM
PanoramaSVIJET UMJETNOSTI

Znate li tko je žena u crnom u društvu s Naomi Campbell? Godišnje potroši milijardu eura samo na kupnju umjetničkih djela

Piše MOZAIK SD
24. studenog 2022. - 13:38
Al-Mayassa bint Hamad bin Khalifa Al Thani u društvu manekenke  Naomi Campbell i talijanskog modnog dizajnera Pierpaola Picciolija 2021. godinePatrick Baz/Qatar Museums

O šeiku Tamim bin Hamad Al Thani mnogo se piše u zadnje vrijeme zbog Svjetskog prvenstva u njegovoj domovi, dok je njegova sestra Al Mayassa bint Hamad bin Khalifa Al Thani (39) poznata tek užem krugu ljudi, uglavnom onom iz svijeta umjetnosti.

Al-Mayassa smatra se istaknutom ženom u kraljevskoj obitelji. Kao predsjednica katarskih muzeja godišnje potroši oko milijardu eura na kupnju umjetničkih djela, piše Vanity Fair.

image

Al-Mayassa bint Hamad bin Khalifa al Thani

Karim Jaafar/Afp

Al-Mayassa je izabrana da bude gost urednik Vogue Arabia broja od studenoga 2022. U pismu čitateljima, predsjednica Katarskih muzeja kaže: "Iako sam zahvalna na prilici da istaknem mnoge od ovih uzbudljivih događaja i regionalnih kulturnih promjena na sljedećim stranicama, to nije bio lak zadatak i mogla sam popuniti puno više izdanja s Katarom i talentom regije. Ipak, nadam se da će vas priče i pojedinci koji su ovdje odabrani, koji nam utiru put da istinski razumijemo moć kulture, inspirirati onoliko koliko su inspirirali mene." 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2022 14:23