StoryEditorOCM
PanoramaTUŽNO JE

Sin naše glumice i pjevačice: Mama me ne prepoznaje. Svima je pomagala, a sad kad njoj treba, svi se oglušuju...

Piše Mozaik SD
2. veljače 2024. - 11:52
Kostadinka Velkovska u društvu operne pjevačice Lidije Horvat - Dunjko i kolegice glumice Ecije OjdanićNeja Markičević/Cropix

"Puno razmišljam o njoj, nedostaju mi naši trenuci, da se čujemo zbog banalnosti, da slušam njezine priče opet i opet iznova, uvijek iste. Koliko god me je nerviralo, sad mi to nedostaje", rekao je za Story Nikola Podkrajac, sin naše glumice Kostadinke Velkovske, koja je prije nešto više od pola godine doživjela moždani udar.

"Sad ima trajno oštećenje mozga. U početku su liječnici mislili da zbog siline moždanog udara i obilnog krvarenja neće preživjeti. Ali mama je borac, uspjela je doći do stabilnog stanja", kazao je Nikola, pa objasnio kako je sreća u nesreći to što Kostadinka nije svjesna svog stanja jer bi joj spoznaja sigurno teško pala.

image
Neja Markičević/Cropix

"Kako god to zvučalo, nekad se čini da je lakše pustiti je da ode, da završi svoju priču na ovom svijetu. Ovo je najgora varijanta. Sve skupa vrlo mi je traumatično. Ne prepoznaje me, uopće nema svijesti, u komi je", objasnio je.

Glumica je bila na intenzivnoj njezi KBC-a Zagreb pa u bolnici u Marofu, a sada je u domu za starije u Zagrebu koji se brine o njoj.

image

Kostadinka Velkovska je nastupila prošle godine u veljači na Festivalu šansone u Lisinskom

Vanesa Pandžić/Cropix

Naime, Nikola je ogorčen jer se njegova mama prijavila još 2014. godine za smještaj u domu za starije na Iblerovom trgu, ali za nju tamo nije bilo mjesta. Komisija je odobrila smještaj na Lašćini, ali od tamo, dodao je, ni traga ni glasa.

Objasnio je i da ona ima prioritet tamo biti primljena kao zaslužna građanka, a nije. Glumica nema status branitelja, odbila je ponuđene povlastice iako je 90-ih bila na svim frontama te posjeduje niz zahvalnica Domovinskog rata."Odradila je nebrojene humanitarne stvari. Angažirala se na svim stranama, kome je god trebala pomoć. Sada njoj treba pomoć, a gotovo svi su se oglušili", kazao je Nikola.

image

U društvu kolegice Marije Sekelez u kazalištu Žar ptica

Ranko Šuvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:27