Pšenica, kukuruz i uljana repica su najvažnije poljoprivredne kulture koje na ovaj ili onaj način, izvorno ili u prerađevinama i nekim drugim proizvodima svakodnevno konzumiramo. Jasno je da pšenicu konzumiramo na dnevnoj bazi, kao kruh, brašno, od nje se dalje pripravljaju krupica, tjestenina... Koristi se u proizvodnji piva i alkohola, a ona je i važan sastojak mekinja za stoku.
StoryEditorOCM
PanoramaSLUŽBENA TUŽBA SUDU EU
Pesticidi naši svagdašnji: Nekad nas je brinuo GMO, a danas se još gore trujemo
11. srpnja 2022. - 15:58
Prskanje limuna pesticidima na farmi u ŠpanjolskojShutterstock
Kukuruz jedemo sirov, kuhan, pečen... prerađen. Od biljke kukuruza upotrebljavamo i “svilu” s klipa, koja je ljekovita i koristi se u medicinske svrhe, za izlučivanje mokraće i bolesti mokraćnih kanala, kao kod upale mokraćnog mjehura. Koristi se svježa ili osušena. I zrna kukuruza se upotrebljavaju u farmaceutskoj industriji, za izradu tableta i dobivanje...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?