StoryEditorOCM
PanoramaOPREZNO S NJOM

Najotrovnijom biljkom 2023. proglašena je ona koju često koristimo u prehrani, a koristila se i u izazivanju abortusa

Piše MOZAIK SD
10. veljače 2023. - 07:00

Važno je znati što i kako unosimo u sebe. Još jednom se pokazalo da hrana koju svakodnevno konzumiramo može imati i mračnu stranu. Dokazuje to i činjenica da je već drugi put zaredom u utrci za otrovnicu godine pobijedila biljka koju koristimo u prehrani.

Botanički vrt Wandsbek ove godine najotrovnijom biljkom proglasio je – peršin. Prošle godine je to bio krumpir, prenosi N1.

Je li peršin stvarno opasan?

Ipak, mirne duše možete nastaviti s konzumacijom ove biljke. Lišće i korijen, koje najčešće jedemo, ne predstavlja nikakvu opasnost. Naprotiv, sadrži mnogo vitamina C koji je važan u prevenciji prehlade.

Tamna strana peršina pokazuje se tek u drugoj godini. Da, peršin je dvogodišnja biljka. U drugoj godini razvijaju se 30 do 70 cm visoke cvjetne stapke, s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 11:30