StoryEditorOCM
Panoramartl direkt

Mojmira uživo Bulju: ‘Što da vam sin dođe i kaže - tata, ja sam gay?‘; Miro Bulj: ‘Nije došao...‘

Piše Mozaik SD
16. listopada 2024. - 08:15

Saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj gostovao je u ‘RTL Direktu‘ kod Mojmire Pastorčić, a svoju predsjedničku kandidaturu najavio je riječima: "Ja nisam ni američki, ni ruski igrač, ja sam, narode, samo vaš."

Tvrdi da na njega ni Rusi ni Amerikanci nisu pokušali utjecati, smatra da je Vučićev dolazak u Dubrovnik "velika sramota Andreja Plenkovića i njegovog HDZ-a" koju su napravili "prije svega Gradu Dubrovniku i hrvatskim braniteljima." Pastorčić ga je pitala i što bi odgovorio Vučićevu kumu, ministru Darku Glišiću na njegovu izjavu o Bulju: "Začepi prljava usta, govedo ustaško. Ima da ti zavalim šamarčinu."

"S tim da je najavio da će doći u Sinj, a ja ću, eto, ići uskoro u Srbiju", odgovorio je Bulj.

Prokomentirao je i to što je izazvao skandal i zgražanje kad je svojedobno zabranio izložbu o običajima Srba u Hrvatskoj.

"Moram naglasiti da cijenim ljude srpske nacionalnosti, ali i druge manjine u Republici Hrvatskoj, poglavito svoje susjede koji su bili i u Domovinskom ratu u svim postrojbama - i u HOS-u i hrvatskoj vojsci i policiji - i koji doprinose u mojoj zajednici i prije ću njima napraviti nego sebi. Međutim, trebamo razlikovati Pupovčev SNV i SDSS koji promoviraju dio "srpskog seta" i to poglavito Dejan Jović, Milorad Pupovac, koji za vrijeme Oluje stoji uz Aleksandra Vučića, gdje vrijeđa Hrvatsku da je gora od nacističke...", odgovorio je Bulj.

"Srpsko narodno vijeće, Milorad Pupovac i njegov etnobiznis i maltretiranje novinara koji pišu pozitivno o hrvatskim odnosima i oni koji ne poštuju Deklaraciju o Domovinskom ratu, u temeljima moderne države - nemaju što raditi. To nije bila zabrana, u prostorijama Srpsko narodno vijeće - neće", dodao je i dodatno pojasnio: "Srpsko narodno vijeće u prostorijama gdje sam ja odgovoran neće i to zbog toga što oni ne priznaju temelje Hrvatske. Njima treba zabraniti financiranje."

Dotaknuo se i pitanja stranih radnika.

"Treba hitno zatvoriti naše granice, tj. staviti vojsku na hrvatsku granicu, zaštititi od ulazaka ilegalnih migranata", rekao je Bulj, a onda ga je Pastorčić pitala: "A radnici?"

"To je za referendum, ograničiti strane radnike", rekao je i dodao da mu je "najteže kad vidi kako izumire Hrvatska, kako odlaze ljudi, kako se uvodi porez na nekretnine i mora se prodati svoja didovina stranim radnicima."

Pastorčić ga je pitala i smetaju li mu gay parovi.

"Ne smeta meni nitko, ali mi smeta kad netko nameće nešto što je van tradicionalne vrijednosti. Vi znate za zabranu u Zagrebu? Tomašević je zabranio oglašavanje ‘Hoda za život‘. Nebitno što tko misli", rekao je Bulj.

"Vaš osobni stav, recimo, imate tri sina i da vam sin dođe doma i kaže: ‘Tata, ja sam gay.‘ Što biste mu vi rekli?", pitala je Pastorčić.

"Ja ne mogu utjecati na nekoga, ali ne želim da u školama i vrtićima...", počeo je Bulj, na što ga je voditeljica prekinula s: "Ne zanima me škola."

"Nemam ništa protiv ljudi, poznajem ljude i mislim to su sve ljudi od krvi i mesa. Naravno, ne želim da se tradicionalne vrijednosti tako ponižavaju, da se uvode rodne ideologije, financirane iz tko zna kojih sredstava i na koji način - to ne želim vrtićima i školama."

"Niste odgovorili. Što bi rekli da vam dođe, kaže ‘tata, ja sam gay.‘ Što bi vi rekli?", bila je uporna voditeljica.

"Nije došao", kratko je odgovorio Bulj za ‘RTL Direkt‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 08:15