Špek, pljeskavice i kobasice povećavaju rizik od pojave raka, kažu zdravstveni djelatnici. Svjetska zdravstvena organizacija upravo je procesuirano meso navela kao jednu od supstanci koja, uz cigarete i azbest, najviše uzrokuje rak, prenosi Jutarnji list.
Svježe crveno meso također se našlo na popisu kancerogenih tvari, no ipak je nešto manje opasno nego procesuirani proizvodi.
Nova saznanja o štetnosti nekih tipova namirnica još su jedan u nizu udaraca koje je primila industrija brze hrane. Također, nova će istraživanja bitno utjecati i na nove smjernice i upozorenja koja će morati biti istaknuta na ambalaži.
Nova klasifikacija Svjetske zdravstvene organizacije stiže usred povećane zabrinutosti da konzumacija mesa povećava rizik od obolijevanja od brojnih bolesti i da...
Svježe crveno meso također se našlo na popisu kancerogenih tvari, no ipak je nešto manje opasno nego procesuirani proizvodi.
Nova saznanja o štetnosti nekih tipova namirnica još su jedan u nizu udaraca koje je primila industrija brze hrane. Također, nova će istraživanja bitno utjecati i na nove smjernice i upozorenja koja će morati biti istaknuta na ambalaži.
Nova klasifikacija Svjetske zdravstvene organizacije stiže usred povećane zabrinutosti da konzumacija mesa povećava rizik od obolijevanja od brojnih bolesti i da...