StoryEditorOCM
HranaVOLJET ĆETE GA

Za 30-ak kuna od ove sjajne namirnice i povrća kojeg imate u špajzi dobit ćete juhu, kruh i desert za polizati prste! Naša novinarka sve je iskušala

4. ožujka 2020. - 14:22

Vole ga djeca, sladokusci i bonkulovići, pa ako još uvijek niste otkrili batat, slavni slatki krumpir, svakako je vrijeme da ovu namirnicu uvrstite u svoj jelovnik.

Jede se kuhan i pečen. Nutricionisti, kao i kod većine namirnica, savjetuju kuhanje na pari kako bi se bolje očuvali okusi i arome.

Kuhati ga treba oko pola sata, uglavnom se ne soli jer ima sladak okus.

Može se i peći, te pripremati kao i krumpir.

Ukusan je na grilu, od njega se čak rade i slatkarije – od pudinga, preko štrudli do torti.

1. KREM JUHA OD BATATA

Sastojci:

2 žlice maslaca

luk i celer

korijen poriluka

češnjak, jedan režanj

1 kg batata

1 l pilećeg ili povrtnog temeljca

žličica cimeta i muškatnog oraščića

mlaćenica ili vrhnje

sol, papar

Priprema:

Otopite maslac u dubokoj tavi. Dodajte nasjeckani luk i pržit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2024 07:29