Ovom čokoladnom desertu koji se najbolje slaže sa sladoledom od vanilije nećete moći odoljeti.Kremast i hrskav istodobno, a jede se topao, piše Živim.
Sastojci (za dvije osobe):
3 jušne žlice otopljenog maslaca
60 g smeđeg šećera
1 žumanjak
pola čajne žličice vanilije
30 g brašna i još dvije jušne žlice brašna
osmina čajne žličice soli i isto toliko sode bikarbone
40 g čokoladnih kapljica
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160°C. Izmiksajte maslac sa šećerom, pa dodajte žumanjak i vaniliju.
Potom umiješajte brašno, sol i sodu bikarbonu, na kraju i čokoladne kapljice. Podijelite u dva kalupa ili keramičke zdjelice koji mogu u pećnicu. Nježno pritisnite i poravnajte smjesu.
Pecite 18 minuta ako želite manje pečeno, 20 minuta želite li srednje pečeno, odnosno 22...