StoryEditorOCM
HranaNEŠTO NA ŽLICU!

Ovo jelo je toliko lagano za skuhati da nema šanse da s nečim zeznete, donosimo recept za slanutak s chorizo kobasicama

Piše MOZAIK SD
7. prosinca 2022. - 11:39

Svi volimo hranu na žlicu nam je najomiljenija, a pogotovo ako se u dubokom tanjuru razaznaju komadi ukusnog slanutka i pikantne španjolske kobasice! Jednostavan recept nam donosi Dobra hrana.

SASTOJCI:

300 g slanutka

glavica crvenog luka

1 prstohvat cimeta

3 lista lovora

0,5 dl maslinova ulja

3 češnja češnjaka

2 g timijana

2 g peršina

1 ravna žlica svježe crvene paprika

2 dl bijelog vina

1 manja čili paprika

1 chorizo kobasica

PRIPREMA:

Slanutak namočimo u vodi 24 sata prije korištenja. Na malo masnoće prepržimo luk, češnjak, kockice krumpira, čili bez koštica, kockice crvene paprike, pa tome dodamo 2 dl vina. Kad vino ispari, sve grubo ispasiramo štapnim mikserom. Dodamo slanutak, lovorov list, litru vode i cimet. Kuhamo dok slanutak ne omekša (oko 35 minuta). Dodamo kolutove chorizo koba...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 08:24