StoryEditorOCM
HranaKUHAJMO DOMAĆE

Jeftina, fina i odlična zamjena za meso; Tri sjajne ideje za jela s lećom, za zdrave obroke tijekom vikenda

Piše M.P.
7. siječnja 2022. - 16:55
Leća, kao i ostale mahunarke, ne samo da nas čini sitima, već polako oslobađa energiju i osjećamo se satima sitoShutterstock

Bilo koje doba godine dobro je za pripremu i jedenje leće. Postoje mnogi recepti, leća s krumpirom, u salati, s povrćem, varivima... U svakom slučaju, to je mahunarka visoke nutritivne kvalitete, bogata proteinima, vlaknima, kalijem, magnezijem, fosforom i cinkom s niskim postotkom masti. 

Postoji nekoliko vrsta leće poput crvene, smeđe, zelene, žute, pa čak i crne. Bilo koja vrsta poželjna je kao dodatak raznim jelima ili glavni sastojak u varivima. Poput graha, leća je bogata proteinima, vlaknima i željezom uz neznatan udio masnoća.

Slijedi nekoliko recepata za varivo od leće s ječmom, slanutkom i porilukom, kako biste dodatno pojačali prehranu zdravim namirnicama i unijeli raznolikost u pripremu uobičajenih variva, piše Kreni zdravo.

Ako koristite suhi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 00:46