Kava od samo jedne vrste obično je slabije kvalitete, dok dobra mješavina podrazumijeva miješanje najboljih vrsta kave različitog podrijetla te jamči visok standard organoleptičke kvalitete.
Kad kvalitetno obrađena sirova kava dođe na mjesto prodaje ili otkupa, pržioničari sa svojim kušačima kave odlaze na odabir kako bi po vlastitoj recepturi složili mješavinu espressa.
Budući da se svaka mješavina sastoji od nekoliko vrsta kave, a nikada od jedne, mora se naći točan tehnološki postupak za prženje, koje je najvažnije za dobivanje prepoznatljiva okusa i arome kave. Kava načinom prženja poprima svoju aromu i okus, a odabirom sorti i vrsta vizualne karakteristike.
Danas, kada je u ponudi široka paleta proizvođača kava prepoznatljivih po aromi, okusu ili izgledu,...
Kad kvalitetno obrađena sirova kava dođe na mjesto prodaje ili otkupa, pržioničari sa svojim kušačima kave odlaze na odabir kako bi po vlastitoj recepturi složili mješavinu espressa.
Budući da se svaka mješavina sastoji od nekoliko vrsta kave, a nikada od jedne, mora se naći točan tehnološki postupak za prženje, koje je najvažnije za dobivanje prepoznatljiva okusa i arome kave. Kava načinom prženja poprima svoju aromu i okus, a odabirom sorti i vrsta vizualne karakteristike.
Danas, kada je u ponudi široka paleta proizvođača kava prepoznatljivih po aromi, okusu ili izgledu,...