StoryEditorOCM

VIDEO Ima da se zna tko je tu šef! Mačka uvela red između druge mačke i psa i osvojila internet, ljudi umiru od smijeha

Piše I. P.
10. lipnja 2024. - 13:38

Kad imate više kućnih ljubimaca, ljubomora između njih može postati velik problem, pogotovo ako su u pitanju dvije mačke i pas. To je potvrdio video snimak Topraka Serkana iz Turske, koji je postao viralan na Instagramu.

On je zabilježio trenutak kad je jedna od njegovih mačaka (a ima ih dvije), skočila na drugu mačku, očigledno u namjeri da joj objasni tko je glavni u kući.

Tu se našao i maleni pas, treći član ekipe, koji je zalajalo. Zbog toga je i on dobio šapom po glavi od prve mačke nakon čega je ona mirno, poput pravog šefa, išetala iz prostorije.

Razumijevanje ljubomore kod kućnih ljubimaca

Ljubomora kod kućnih ljubimaca često je rezultat konkurencije za resurse, uključujući pažnju vlasnika, hranu, igračke i prostor. Mačke i psi imaju različite načine izražavanja ljubomore. Mačke mogu postati povučene, agresivne ili čak početi označavati teritorij. Psi, s druge strane, mogu postati posesivni prema vlasniku ili agresivni prema drugim ljubimcima, piše Espreso.

Kako smanjiti ljubomoru između ljubimaca

Odvojeni resursi: Obavezno osigurajte odvojene posudice za hranu i vodu, kao i odvojene ležajeve i igračke za svaku mačku i psa. Ovo može smanjiti natjecanje oko resursa.

Pružite individualnu pažnju: Svaki ljubimac treba svoju dozu pažnje i ljubavi. Izdvojite vrijeme za igru i maženje svakog ljubimca posebno kako bi se osjećali voljeno i sigurno.

Postepeno upoznavanje: Ako uvodite novog ljubimca u dom, učinite to postepeno. Dopustite im da se naviknu na miris i prisustvo jednih na druge prije nego što im dozvolite da se direktno susretnu.

Pozitivno ponašanje: Nagradite pozitivno ponašanje kad su ljubimci zajedno. Kad se lijepo ponašaju jedni prema drugima, dajte im poslastice i pohvalu.

Stvorite rutinu: Ljubimci se osjećaju sigurnije kada imaju predvidljiv raspored. Redovno vrijeme za obroke, šetnje i igru može smanjiti stres i ljubomoru.

Različiti nivoi prostora: Mačke vole imati visoke točke za posmatranje. Postavite police ili penjalice na različitim nivoima kako bi se mogle povući na sigurno mjesto kad osjećaju potrebu za tim.

Interakcija sa stručnjacima: Ako ljubomora postane previše intenzivna, razmislite o konzultaciji s veterinarom ili stručnjakom za ponašanje životinja. Oni mogu pružiti specifične savjete i strategije za vašu situaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 13:39