StoryEditorOCM
Društvena mrežaBogata povijest

Tvrđava Klis je totalna atrakcija na Instagramu! Za povijesnom kulisom luduju zbog ovog zvjezdanog detalja, pogledajte

Piše M. K. P.
26. kolovoza 2024. - 22:43

U novom Instagram videu, korisnik Josiah Laloh vodi nas na kratko, ali dojmljivo putovanje kroz Klišku tvrđavu. Inače, Josiah je strastveni putnik i kreativac, koji svojim kratkim videima vješto hvata duh mjesta koje posjeti, a njegove videopriče imaju veliki broj gledatelja. 

Kliška tvrđava, jedna od definitivno najdojmljivijih znamenitosti na Jadranu, stoljećima je čuvala prolaz između priobalja i unutrašnjosti Dalmacije, a posljednjih je godina stekla golemu popularnost u svijetu zbog toga što je poslužila kao jedna od ključnih lokacija za snimanje popularne serije "Game of Thrones" (Igra prijestolja). 

U videu Josiah Laloh otkriva bogatu povijest tvrđave Klis, koja datira još iz vremena Ilira. No, ono što je danas čini posebno atraktivnom turističkom destinacijom jest njena uloga u "Game of Thrones".

Klis je u seriji prikazan kao grad Meereen, jedno od važnih uporišta u priči o zmajevima i borbi za prijestolje. Spektakularni pogledi s tvrđave, njena impozantna arhitektura i povijesni značaj čine je nezaobilaznom destinacijom za sve ljubitelje povijesti, kao i fanove serije, koji žude na svojim Instagtram profilima imati ovaj dragulj.

image

Kliška Tvrđava je služila kao filmska lokacija grada Meereen u popularnoj seriji "Igre prijestolja"

Screenshot/instagram/

- Znate li, ako letite za grad Split u Hrvatskoj i iz njega se vozite 20 minuta do mjesta gdje ćete platiti 10 eura za ulaz u tvrđavu, izgrađenu u drugom stoljeću prije Krista, da ćete moći uživati u očaravajućim pogledima i pejzažima? Također je služila kao filmska lokacija grada Meereen za vrijeme snimanja popularne serije "Igra prijestolja" - priča  autor u svom kratkom videu, koji je prikupio preko 15 tisuća pregleda i lajkova u kratkom roku.

Josiah Laloh u svom videu prikazuje predivne panorame koje se pružaju s tvrđave, pozivajući svoje pratitelje da posjete ovo jedinstveno mjesto.

Tvrđava Klis nudi savršeni spoj povijesti i popularne kulture, čineći je idealnim odredištem za sve koji žele osjetiti duh prošlosti i proživjeti magiju "Game of Thrones".

image
Screenshot/instagram/

Video s lokacije koja očarava stotine tisuća ljudi u cijelosti pogledajte u nastavku:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:06